Η παραγωγικότητα ενός υπαλλήλου στο Apple Store

O Horace Dediu του Asymco συγκέντρωσε στοιχεία σχετικά με την λειτουργία των Apple Store που συνηθίζει να δημοσιεύει η Apple και έβγαλε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Τα συμπεράσματα αυτά αφορούν τόσο τα καταστήματα τα ίδια όσο και τους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτά. Ας τα δούμε:

  • Τα καταστήματα παράγουν πάνω από $100 χιλιάδες ανά υπάλληλο ανά τρίμηνο. Το 2010, ο τζίρος ήταν $481,000 ανά υπάλληλο. Φέτος ο μέσος όρος είναι περίπου $320,000 χωρίς να υπολογίζουμε το τέταρτο τρίμηνο. Το 2009 ο μέσος όρος για τον τομέα της τεχνολογίας γενικότερα ήταν $388,000/χρόνο. Για παράδειγμα η αλυσίδα JC Penney παράγει περίπου $124,000 σε τζίρο τον χρόνο ανά υπάλληλο.
  • Ο τζίρος ανά επίσκεψη είναι περίπου $45. Υπήρξαν πάνω από 250 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2011 οι επισκέπτες έχουν αγγίξει τα 222 εκατομμύρια.

  • Ο αριθμός των υπαλλήλων έχει αυξηθεί σε σχέση με των αριθμό των επισκέψεων. Υπάρχει ένας υπάλληλος για κάθε 2,500 επισκέψεις ανά τρίμηνο. Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει αυτή την αναλογία:

  • Αν υποθέσουμε ότι ένας υπάλληλος εργάζεται 360 ώρες το τρίμηνο, τότε ο μέσος υπάλληλος βλέπει έξι επισκέπτες την ώρα ή έναν επισκέπτη κάθε 10 λεπτά.
  • Λαμβάνοντας υπόψιν ότι κάθε επισκέπτης ξοδεύει κατά μέσο όρο $45  αυτό σημαίνει ότι ένας υπάλληλος σε Apple Store παράγει περίπου $278/ώρα.

via Asymco

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook