Οι άστεγοι που πληρώνονται για να στέκονται στην ουρά για ένα νέο iPhone

Apple Store

Η τρέλα με τις ουρές που δημιουργούνται έξω από τα Apple Store κάθε φορά που κυκλοφορεί κάποιο νέο iPhone ή iPad είναι γνωστή και καταγεγραμμένη. Ωστόσο, δημοσίευμα των LATimes σκιαγραφεί και μια πιο σκοτεινή πλευρά αυτού του «αθλήματος» καταγγέλλοντας ορισμένους επίδοξους αγοραστές που στρατολογούν άστεγους για να σταθούν στη θέση τους στην ουρά.

«Είναι ξεκάθαρη απληστία», αναφέρει ο Andy Bales, επικεφαλής του Union Rescue Mission. «Πώς μπορεί κανείς να ανέχεται τον εαυτό του μετά την εκμετάλλευση κάποιου που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού; Είναι απίστευτο». Το περιστατικό διαδραματίστηκε στο Apple Store της Pasadena όπου η αστυνομία συνέλαβε δύο ανθρώπους όταν το σχέδιό τους δεν πήγε όπως το είχαν σχεδιάσει. Ωστόσο, δεν θα διεξαχθεί γενικότερη έρευνα καθώς σύμφωνα με την αστυνομία δεν είναι δική τους υπόθεση.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το απόγευμα της Πέμπτης (λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των καταστημάτων για την αγορά των νέων iPhone 5C και iPhone 5S) ομάδες ανδρών οδηγούσαν στο τετράγωνο και φώναζαν «Ποιος θέλει να βγάλει λεφτά;» Λίγο αργότερα δεκάδες αστέγων συγκεντρώθηκαν στην περιοχή και φορτώθηκαν σε αμάξια και βαν για να οδηγηθούν στο Apple Store όπου άγνωστος άνδρας τους υποσχέθηκε πληρωμή εάν στέκονταν στην ουρά για τα νέα iPhone – η αγορά των iPhone γίνεται με ειδικά δελτία παραγγελίας και μέγιστο όριο δύο συσκευές ανά άτομο.

Όταν, όμως, άνοιξαν οι πόρτες του καταστήματος προκλήθηκε φασαρία αλλά ο άνδρας κατάφερε να αγοράσει ορισμένες συσκευές προτού εκδιωχθεί από τους υπαλλήλους. «Δεν είναι παράνομο», ανέφερε ο άνδρας σε δημοσιογράφους. «Τα αγοράζω στην πλήρη τιμή τους». Αργότερα, μάλιστα, αρνήθηκε να πληρώσει τους άστεγους των οποίων τα δελτία παραγγελίας δεν είχαν χρησιμοποιηθεί. Τα πράγματα σε αυτό το σημείο χειροτέρεψαν με την ανάμειξη της αστυνομίας, η οποία προχώρησε στη σύλληψη του άνδρα.

[via LATimes]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook