Ερείπια νοσοκομείου του 15ου αιώνα ανακαλύφθηκαν κατά την κατασκευή Apple Store στην Μαδρίτη

Apple Store

Τα ερείπια ενός νοσοκομείου που είχε χτιστεί τον 15ο αιώνα ανακαλύφθηκαν κατά την κατασκευή του νέου καταστήματος Apple Store στην Μαδρίτη αυξάνοντας τη λίστα των αντικειμένων που ξεθάβονται από την καρδιά της ισπανικής πρωτεύουσας καθώς συνεχίζονται οι διαδικασίες ανακαίνισης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Apple Insider, τα τείχη του νοσοκομείου Buen Suceso ανακαλύφθηκαν από εργάτες στο Number 1 Puerta del Sol, εκεί που θα κτιστεί το κατάστημα της Apple. To νοσοκομείο είχε κατασκευαστεί για την περίθαλψη ασθενών πανούκλας και είχε κατεδαφιστεί το 1854 ώστε να χτιστεί η τωρινή πλατεία που στέκεται πάνω στα τείχη του. Μια εκκλησία με το ίδιο όνομα είχε ανακαλυφθεί δίπλα στο ίδιο μέρος τον Ιούνιο του 2009 με το project να καθυστερεί περίπου 10 μήνες ώσπου οι αρχαιολόγοι να μελετήσουν και να διατηρήσουν τα ερείπια.

Στην περίπτωση της Apple οι διαδικασίες δεν χρειάζεται να διακοπούν, ωστόσο, καθώς ο επικεφαλής κληρονομιάς της Μαδρίτης, Jaime Ignacio Muñoz, διέταξε την εταιρεία να αλλάξει απλώς το υλικό του δαπέδου ώστε να σημειώνει «συμβολικά» το σημείο που βρίσκονται τα τείχη από κάτω.

Αυτό το κατάστημα στην περιοχή Puerta del Sol θα είναι το τρίτο της Apple στην Μαδρίτη και είναι τοποθετημένο στο περίφημο κτήριο Hotel Paris, που είχε ανεγερθεί πέντε χρόνια αφού το νοσοκομείο και η εκκλησία είχαν κατεδαφιστεί. Οι εγκαταστάσεις θα καλύπτουν περίπου 555 τετραγωνικά μέτρα του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου μέρους του υπογείου όπου έγιναν οι πρόσφατες ανακαλύψεις. Το μέγεθος του χώρου αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο από το εικονικό κατάστημα στην Fifth Avenue στη Νέα Υόρκη.

[via AppleInsider]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook