Αγωγή κατά της Apple για τις απαντήσεις του Siri

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν το Siri, το σύστημα φωνητικών εντολών της Apple για iPhone και iPad (iPhone 4S, iPhone 5, new iPad) που αποστολή έχει να απαντά στις ερωτήσεις του χρήστη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια.

Σε ερωτήσεις όμως του τύπου ‘What’s the best smartphone?’ σίγουρα θα έχετε προσέξει ότι το Siri δεν είναι και τόσο αντικειμενικό με συνηθέστερες απαντήσεις τις “Wait… there are other phones?”, “The one you are holding” και “All the best virtual assistants prefer the iPhone”. (Nα σημειώσουμε ότι παλιότερα βασιζόμενo στα περισσότερα online reviews απαντούσε “The Nokia Lumia 900”).

Παρόμοιες απαντήσεις θα λάβετε και αν ρωτήσετε για το καλύτερο tablet και laptop της αγοράς ή εναλλακτικά το Siri θα σας μεταφέρει στη σελίδα της Apple για να δείτε τα προϊόντα της.

Παρόλο που οι απαντήσεις του Siri είναι λίγο πολύ οι αναμενόμενες και είναι ξεκάθαρο ότι περιέχουν και μια δόση χιούμορ, ο σπουδαστής νομικής Sean DeVries αποφάσισε να στραφεί δικαστικά εναντίον της Apple επειδή σύμφωνα με τον ίδιο οι συγκεκριμένες απαντήσεις θα έπρεπε να φέρουν την επισήμανση ‘sponsored’. Πάντως, όπως αναφέρει, δεν περιμένει σε καμία περίπτωση ότι η Apple θα αλλάξει τις απαντήσεις του Siri…

[via PhoneArena]