Αγωγή κατά της Apple για υποτιθέμενη κλοπή τεχνολογίας μείωσης θορύβων

Αγωγή εναντίον της Apple κατέθεσε η εταιρεία Noise Free κατηγορώντας την για κλοπή της τεχνολογίας μείωσης θορύβων της. Από το 2010 η Noise Free έχει κατοχυρώσει πατέντα (U.S. Patent No 7,742,790) η οποία καλύπτει μια μέθοδο ελαχιστοποίησης των εξωτερικών θορύβων κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών κλήσεων.

Σύμφωνα με τη Noise Free, το Σεπτέμβριο του 2007 η εν λόγω τεχνολογία παρουσιάστηκε στην Apple και για τα επόμενα τρια χρόνια πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συναντήσεις στα κεντρικά γραφεία της τελευταίας. Αρχικά οι δύο εταιρείες είχαν συμφωνήσει για εμπιστευτικότητα προφορικά και ένα χρόνο μετά υπέγραψαν επίσημο πιστοποιητικό απορρήτου.

Τελικά τον Αύγουστο του 2010 η Noise Free πληροφορήθηκε ότι η Apple προχώρησε σε συμφωνία με την Audience και έκανε αίτηση για πατέντα μείωσης θορύβων παρόμοια με τη δική της. Σύμφωνα με την εταιρεία, η Apple έκλεψε το εμπιστευτικό περιεχόμενο που της παρείχε, αντέγραψε το software μείωσης θορύβων της, ενώ δε δίστασε ακόμα και να το προμηθεύσει στην Audience. Τέλος, ισχυρίζεται ότι η πατέντα της Apple περιέχει αρκετές ιδέες και εφευρέσεις που μοιράστηκε μαζί της κατά τις συνατήσεις τους.

Η Noise Free ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για την παραβίαση του πιστοποιητικού απορρήτου της, την κλοπή της τεχνολογίας της και την ανάμιξη της Apple σε αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές. Επιπλέον ζητά αποζημίωση για παραβίαση της πατέντας της και ακύρωση αυτής της Apple.

[via iClarified]