Η Apple προσπάθησε, όντως, να εξαγοράσει την Dropbox

Ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα σχετικά με την πολύ δημοφιλή υπηρεσία Dropbox αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στο επερχόμενο τεύχος του Forbes.

Στο αφιέρωμα αποκαλύπτεται τελικά η σχέση μεταξύ Apple και Dropbox. Ο CEO της εταιρείας, Drew Houston, δηλώνει ότι η Apple προσπάθησε όντως να τους εξαγοράσει αλλά τελικά αρνήθηκαν.

Ο Housten αναφέρει ότι τον Δεκέμβριο του 2009 ο Jobs επικοινώνησε μαζί τους για μια συνάντηση στο Cupertino. Ο Houston ενθουσιασμένος προσήλθε στη συνάντηση και έβγαλε το laptop του για να δείξει στον Jobs περί τίνος πρόκειται. Ο Jobs -κλασικά ντυμένος- ευγενικά του είπε ότι ξέρει ήδη για την υπηρεσία.

Ο Jobs ξεκίνησε να μιλάει για περίπου μισή ώρα ουσιαστικά κάνοντας την πρότασή του για εξαγορά της εταιρείας. Ο Houston τον σταμάτησε και του είπε ότι δεν ενδιαφέρονται να πουλήσουν. Ο Jobs ήρεμα απάντησε ότι η Apple ενδιαφερόταν για τον χώρο αυτό. “He said we were a feature, not a product,” δήλωσε ο Houston.

O ίδιος δηλώνει στη συνέχεια ότι ο Jobs προσπάθησε να επικοινωνήσει ξανά μαζί τους προτείνοντας μια δεύτερη συνάντηση στα γραφεία του Dropbox. Ο Houston απάντησε ότι θα προτιμούσε να συναντηθούν αλλού ώστε να μην μπορεί να δει ο Jobs το πως λειτουργεί η εταιρεία. Στον Jobs μάλλον δεν άρεσε αυτό και δεν είχανε ποτέ ξανά νεότερα.

Το ποσό της πρότασης για την εξαγορά δεν έχει γίνει γνωστό αλλά ο Houston αναφέρει ότι ήταν εννιαψήφιο! Παλαιότερο δημοσίευμα, μάλιστα, ανέφερε ότι η Apple είχε κάνει πρόταση για εξαγορά με το ποσό των $800 εκατομμυρίων!

[via MacRumors via Forbes]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook