Το αναβαθμισμένο Apple TV περιέχει για επεξεργαστή έναν μικρότερο Α5 και όχι τον Α5Χ

apple tv

Πριν μερικές βδομάδες καταχώρηση στον FCC απεκάλυψε ένα ελαφρώς επανασχεδιασμένο Apple TV, το οποίο φαινόταν ότι θα κυκλοφορούσε με τον επεξεργαστή A5X αν και η Apple είχε αναφέρει ότι η αναβάθμιση αυτή θα ήταν πολύ μικρή χωρίς νέα χαρακτηριστικά.

Η ώρα έφτασε και οι πρώτες αυτές συσκευές έφτασαν στην αγορά (μοντέλο Α1469) με το MacRumors να ανακαλύπτει ότι το Apple TV δεν περιέχει τελικά τον Α5Χ αλλά μια μικρότερη έκδοση του Α5 που είχε χρησιμοποιηθεί αρχικά για το iPad 2 το 2011.

Τότε ο Α5 ήταν κατασκευασμένος στα 45 nm με διαστάσεις 10.09×12.15 χιλιοστά ενώ η δεύτερη έκδοση του είναι κατά 41 τοις εκατό μικρότερη στα 8.19×8.68 χιλιοστά. Η τωρινή έκδοση του Α5 είναι ακόμα μικρότερη με διαστάσεις μόλις 6×6 χιλιοστά.

Δεν γνωρίζουμε τον λόγο που η Apple επέλεξε να συνεχίσει με τον Α5 για το Apple TV αλλά η ιστοσελίδα εικάζει ότι αυτός ο νέος επεξεργαστής ενδέχεται να είναι κατασκευασμένος από την TSMC σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η Apple χρησιμοποιεί άλλη εταιρεία εκτός της Samsung. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες.

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook