Apple vs FBI: Η μάχη συνεχίζεται με έφεση της Apple
up_icon
iOS iPhone

Apple vs FBI: Η μάχη συνεχίζεται με έφεση της Apple

26 Φεβρουαρίου 2016 Vasilis Ananiadis

Apple vs FBI: Η μάχη συνεχίζεται με έφεση της Apple

Apple vs FBI

Η Apple κατέθεσε έφεση εναντίον προηγούμενης απόφασης δικαστηρίου της Καλιφόρνια που την υποχρεώνει να αναπτύξει κερκόπορτα στο λειτουργικό σύστημα iOS και στη συνέχεια να παραδώσει το σχετικό λογισμικό στο FBI.

Διαβάστε επίσης: Ανοικτή επιστολή του Tim Cook για τους κινδύνους που εγκυμονεί η δημιουργία “backdoor” για πλήρη πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χρηστών

Η υπόθεση αφορά την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του Σαγιέντ Ριζουάν Φαρούκ  – του δράστη του Σαν Μπερναντίνο ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του σκότωσαν το περασμένο Δεκέμβριο 14 ανθρώπους στην Καλιφόρνια- ωστόσο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου καθώς το μέλλον της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων όλων των χρηστών θα είναι πλέον αβέβαιο με τις μυστικές υπηρεσίες να έχουν στα χέρια τους το “μαγικό κλειδί”.

Διαβάστε επίσης: Apple vs FBI (FAQ)

Στις ενστάσεις για την αντισυνταγματικότητα του αιτήματος των αρχών, απάντησε ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, σε ακρόαση στο Κογκρέσο:

«Εκτιμώ την ιδιωτικότητα και όταν ακούω τις εταιρείες να μιλάνε για έναν κόσμο όπου “κανείς δεν μπορεί να δει τα μυστικά σου” σκέφτομαι: “τέλεια, θέλω να προστατεύεται η ιδιωτικότητά μου”.

Όμως από την άλλη πλευρά, οι δυνάμεις ασφαλείας σώζουν ανθρώπινες ζωές, σώζουν παιδιά, σώζουν γειτονιές από τους τρομοκράτες και το επιτυγχάνουν με δικαστικά εντάλματα για έρευνα στις συσκευές κινητών τηλεφώνων».

 

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon