Στην πρώτη θέση η Apple στις τοποθετήσεις προϊόντων

Τα ετήσια αποτελέσματα του Brandcameo Product Placement Awards ανέδειξαν για άλλη μια φορά την Apple, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση με ποσοστό 30%

Σίγουρα, έχετε δει σε κάποιες ταινίες να χρησιμοποιούνται υπολογιστές της Apple και σε κάποιες άλλες άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα. Στην πραγματικότητα, αυτές οι «τοποθετήσεις» αποτελούν προϊόν marketing και είναι επιτηδευμένες. Τα βραβεία αυτά μετράνε τη συμμετοχή τέτοιων προϊόντων στις ταινίες.

Συγκεκριμένα, τα προϊόντα της Apple συμμετείχαν στο 30% των ταινιών που έφτασαν το νούμερο 1 στο αμερικάνικο box office για το 2010 ξεπερνώντας μάρκες όπως η Nike, Chevrolet και Ford, οι οποίες κατέκτησαν τη δεύτερη θέση σε ποσοστό 24%. Σε τουλάχιστον 15% των ταινιών εμφανίστηκαν οι Sony, Dell, Land Rover και Glock.

Βέβαια, παρόλο που η Apple κατέκτησε την πρώτη θέση στην πραγματικότητα το ποσοστό της μειώθηκε. Το 2008 είχε το 50%, το 2009 το 44% και φέτος 30%, απόρροια της αυξανόμενης προσπάθειας marketing των ανταγωνιστών. Μάλιστα, τα studios της Sony δεν επιτρέπουν τη χρησιμοποίηση Mac προϊόντων σε καμία ταινία τους και ανταυτού τοποθετούν τα Sony VAIO.

[via]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook