Η Apple εργάζεται σε μουσικό φορμάτ υψηλής ποιότητας (;)

Δημοσίευμα της Guardian αναφέρει ότι η Apple εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός νέου audio format για την προσφορά κομματιών υψηλότερης ποιότητας μέσω του iTunes Store.

iTunes 10

Μάλιστα, το νέο format θα περιέχει μια λειτουργία με την οποία θα είναι δυνατή η αυτόματη προσαρμογή της προσφερόμενης ποιότητας των κομματιών μέσω του iTunes Match στις φορητές συσκευές ανάλογα με τη διαθέσιμη ταχύτητα και χωρητικότητα.

Apple is working on a new audio file format that will offer “adaptive streaming” to provide high- or low-quality files to users of its iCloud service. […]

The new system would adjust itself to the bandwidth and storage available on the receiving device.

It is believed that Apple will use the new file type to upgrade its iTunes Match service, which allows users to re-download music from iCloud to their Apple devices.

Η Apple έχει αναθέσει σε μουσικό στούντιο στο Λονδίνο την προετοιμασία των αρχείων για το νέο format, κάτι που θα επέτρεπε την άμεση αναβάθμιση της ποιότητας των κομματιών στο iTunes Match. Δεν έχουν δοθεί, ωστόσο, σε αυτό το σημείο περισσότερες λεπτομέρειες.

Το δημοσίευμα της Guardian μας θυμίζει τις δηλώσεις του Neil Young, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Steve Jobs για τη δημιουργία ενός νέου format υψηλής ποιότητας. Οι συζητήσεις, βέβαια, δεν είχαν προχωρήσει παραπέρα.

Επίσης, πριν λίγο καιρό η Apple παρουσίασε και ένα νέο τμήμα στο iTunes Store με τίτλο “Mastered for iTunes“, στο οποίο προσφέρονται κομμάτια τα οποία έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα από τις αυθεντικές master ηχογραφήσεις των άλμπουμ.

via TheGuardian

 

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook