Χλιαρή η πρεμιέρα του ‘Jobs’ με τον Ashton Kutcher στις ΗΠΑ με ανάμεικτες κριτικές

Ashton Kutcher

Χλιαρή ήταν η πρεμιέρα της ταινίας ‘Jobs‘ με τον Ashton Kutcher στις ΗΠΑ, η οποία άνοιξε τα ταμεία με $6.7 εκατομμύρια το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Η εταιρεία, Open Road Films, ήλπιζε ότι ο στόχος των $8 με $9 εκατομμυρίων ήταν εφικτός αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε.

Μικτή ήταν, βέβαια, και η αποδοχή της ταινίας από τους κριτικούς, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν έμειναν ικανοποιημένη από την απόδοση του Ashton Kutcher και την γενικότερη παραγωγή. Στην ιστοσελίδα Rotten Tomatoes, για παράδειγμα, η ταινία έχει βαθμολογηθεί με 25/100. Αναλυτικότερες κριτικές (περιέχουν spoilers προφανώς) μπορείτε να διαβάσετε στους NYT και Washington Post.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δύο πρώην υπάλληλοι της Apple, Daniel Kottke και Bill Fernandez, σε συνέντευξή τους υποστηρίζουν ότι η ταινία περιέχει αρκετές ανακρίβειες. Δεν θέλουμε να προδώσουμε τις λεπτομέρειες από το σενάριο της ταινίας, οπότε μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξή τους εδώ. Αντίστοιχα, ο ίδιος ο Steve Wozniak, συν-ιδρυτής της Apple μαζί με τον Steve Jobs, έχει γράψει ορισμένα πράγματα για την ταινία που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Σεπτεμβρίου, καλύπτει την περίοδο 1971 – 2000, δηλαδή περίπου την ίδια περίοδο που κάλυπτε και το Pirates of Silicon Valley, και την «θητεία» του Steve Jobs σε Apple, Pixar και NeXT. Παραγωγός είναι ο Mark Hulme και εκτός από τον Ashton Kutcher στον πρωταγωνιστικό ρόλο συμμετέχουν, επίσης, οι Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas, J.K. Simmons, και Matthew Modine.

Να σημειώσουμε ότι η ταινία Jobs δεν βασίζεται στην επίσημη βιογραφία που έγραψε ο Walter Isaacson για τον ηγέτη της Apple. Μια δεύτερη ταινία είναι προγραμματισμένη και βασίζεται πάνω στο βιβλίο αυτό με τον Aaron Sorkin να έχει αναλάβει την τηλεοπτική του μεταφορά. H εν λόγω ταινία θα αποτελείται από τρεις 30-λεπτες σκηνές που θα διαδραματίζονται σε πραγματικό χρόνο.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook