O Ashton Kutcher αποκαλύπτει γιατί δέχθηκε το ρόλο του Steve Jobs

Ashton Kutcher

Σε απάντηση στο Quora o Ashton Kutcher αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους δέχθηκε να συμμετάσχει στην ταινία ‘Jobs‘, την ανεπίσημη βιογραφική ταινία για τον ηγέτη της Apple.

«Η επιλογή του ρόλου ήταν πολύ δύσκολη», αναφέρει ο Kutcher. «Θαυμάζω απίστευτα τη δουλειά που έχει κάνει ο Steve Jobs και πολλοί από τους φίλους και συναδέλφους μου έχουν δουλέψει ή γνωρίζουν τον Steve. Έτσι, όταν διάβασα το σενάριο που δεν ήταν εξ ολοκλήρου υπέρ του χαρακτήρα του είχα τις επιφυλάξεις μου. Αλλά διάλεξα να πάρω τον ρόλο για μερικούς λόγους».

Ο πρώτος λόγος είναι ότι νοιάζεται. «Διαβάζοντας το σενάριο είχα έναν κόμπο στο στομάχι μου. Εάν αυτή η ταινία γίνει μια ανάμνηση του άνδρα που θαυμάζω θέλω να βεβαιωθώ ότι θα παρουσιαζόταν από κάποιον που νοιαζόταν για την κληρονομιά του και ασχολήθηκε για την εκπροσώπησή του με τέτοιο τρόπο που οι άνθρωποι που ήταν κοντά στον Steve ένιωσαν ότι είναι αυθεντικός».

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ιδέα του συγκεκριμένου ρόλου. «Η ιδέα του ρόλου με τρόμαζε. Έχω διαπιστώσει ότι οι μεγαλύτερες ανταμοιβές στη ζωή μου έχουν έρθει αρπάζοντας ευκαιρίες που με τρομάζουν. Η ευκαιρία να υποκριθώ κάποιον που όχι μόνο έζησε αλλά παραμένει ακόμα πολύ σχετικός και ζωντανός φάνηκε ότι είναι ευκαιρία ζωής».

O τρίτος λόγος έχει να κάνει με την απόλυτη σύγκλιση της τέχνης και των ενδιαφερόντων του. «Πέρασα τα τελευταία 5 χρόνια συνεργαζόμενος με τεχνολογικές εταιρείες ως επενδυτής και σύμβουλος. Όταν παίρνεις έναν ρόλο, είναι σαν ένα crash course για το περιεχόμενο της ταινίας. Καθώς έκανα έρευνα για τον ρόλο μπόρεσα να περάσω αμέτρητες ώρες μελετώντας τεχνολογικό design, προϊόντα και ιστορία. Μου έδωσε, επίσης, την ευκαιρία να συναντηθώ με αρκετούς συναδέλφους του Steve που τυγχάνει να είναι σημαντικοί στον τεχνολογικό κόσμο».

Τέλος, ο Kutcher θεωρεί ότι η τρέχουσα κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας εμπνέει τους νέους ανθρώπους να φτιάξουν πράγματα. «Ήθελα να θυμίσω στους επιχειρηματίες ότι ο Steve Jobs δεν ήταν πάντα ο ‘Steve Jobs’ και ότι πάλεψε, απέτυχε και επιβίωσε προσεκτικά για να φτιάξει κάτι που θα βελτίωσε τις ζωές των άλλων ανθρώπων».

Η ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Σεπτεμβρίου, καλύπτει την περίοδο 1971 – 2000, δηλαδή περίπου την ίδια περίοδο που κάλυπτε και το Pirates of Silicon Valley, και την «θητεία» του Steve Jobs σε Apple, Pixar και NeXT. Παραγωγός είναι ο Mark Hulme και εκτός από τον Ashton Kutcher στον πρωταγωνιστικό ρόλο συμμετέχουν, επίσης, οι Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas, J.K. Simmons, και Matthew Modine.

Να σημειώσουμε ότι η ταινία JOBS δεν βασίζεται στην επίσημη βιογραφία που έγραψε ο Walter Isaacson. Μια δεύτερη ταινία είναι προγραμματισμένη και βασίζεται πάνω στο βιβλίο αυτό με τον Aaron Sorkin να έχει αναλάβει την τηλεοπτική του μεταφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες η ταινία αυτή θα αποτελείται από τρεις 30-λεπτες σκηνές που θα διαδραματίζονται σε πραγματικό χρόνο.

[via Quora]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook