Η AuthenTec ξεπουλά το τμήμα ασφαλείας αφήνοντας την τεχνολογία αποτυπωμάτων στην Apple (;)

authentec

Δημοσίευμα του NFCWorld αναφέρει ότι η AuthenTec πούλησε το τμήμα ESS (Embedded Security Solutions) σε μια εταιρεία με το όνομα Inside Secure για το ποσό των $48 εκατομμυρίων. Το τμήμα αυτό αφορούσε τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και πώληση ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας χρησιμοποιώντας αλγορίθμους κρυπτογράφησης για την προστασία δεδομένων.

Με την πώληση αυτή μένει στην Apple το τμήμα τεχνολογίας δακτυλικών αποτυπωμάτων, κίνηση που ενδέχεται να μην είναι καθόλου τυχαία ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις  με την έγκριση της εξαγοράς σχετικά με ενδεχόμενες πολιτικές αθέμιτου ανταγωνισμού από την απόκτηση τεχνολογίας σημαντικής για τα προϊόντα ανταγωνιστών.

Η εξαγορά της AuthenTec για το ποσό των $356 εκατομμυρίων από την Apple είχε αναφερθεί πριν λίγους μήνες αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα. Η μέχρι στιγμής εντύπωση που έχουμε από την εξαγορά είναι ότι η Apple ενδιαφέρεται για την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων της AuthenTec για χρήση σε μελλοντικά προϊόντα πιθανόν σε συνδυασμό με την τεχνολογία NFC.

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook