Το AutoCAD 2011 έρχεται στο Mac… αλλά και στο App store

Η Autodesk επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν το AutoCAD 2011 να επιστρέφει στην πλατφόρμα των Mac (έπειτα από 16 χρόνια)… αλλά και στο App store!

Η νέα έκδοση θα διαθέτει ανανεωμένο περιβάλλον με δυνατότητες πλοήγησης των αρχείων μέσω του Cover Flow και υποστήριξη των Multitouch gestures για το Magic Mouse αλλά και το Trackpad της Apple.

Επιπλέον, η Autodesk ανακοίνωσε την κυκλοφορία μίας mobile εφαρμογής για τις συσκευές με iOS, η οποία θα διατίθεται δωρεάν και θα επιτρέπει στους χρήστες του AutoCAD να βλέπουν τα αρχεία που έχουν δημιουργήσει με την desktop έκδοση, να πραγματοποιούν μικρού μεγέθους αλλαγές και στη συνέχεια να διαμοιράζονται τα αρχεία τους!

Ο Philip Schiller, senior vice president of Worldwide Product Marketing της Apple, δήλωσε:

“Apple is thrilled that Autodesk is bringing AutoCAD back to the Mac and we think it’s the perfect combination for millions of design and engineering professionals” .

“The AutoCAD WS app is a bold new idea, a mobile version of industry-leading design software for iPhone, iPad and iPod touch, the world’s most innovative mobile devices.”

Ο Amar Hanspal, senior vice president της Autodesk, έδειξε εξαρχής ότι υπάρχει πολύ μεγάλον ενδιαφέρον για τα iDevices της Apple, αναφέροντας:

“The combination of this new version of AutoCAD AutoCAD extension for iPad, iPhone and iPod touch is a big step forward in efforts to accelerate Autodesk’s design and drawing and making it available to a growing number of people to to shape the world around them”

Το AutoCAD 2011 for Mac θα είναι διαθέσιμο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου ενώ οι προ-παραγγελίες θα αρχίσουν από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου.

[via]

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis