Οι μεγαλύτερες διαρροές προϊόντων για την Apple το 2010

Στα πλαίσια των καθιερωμένων ανασκοπήσεων για το 2010 ας δούμε ποιες ήταν οι μεγαλύτερες διαρροές προϊόντων για την Apple, προϊόντα που αποκαλύφθηκαν πριν ακόμα ανακοινωθούν επισήμως από την εταιρεία.

Ας ξεκινήσουμε τη λίστα με την πολυσυζητημένη αποκάλυψη του iPhone 4 από το Gizmodo:

H ιστορία είναι η εξής: υπάλληλος της Apple χάνει το πρωτότυπο iPhone 4 σε ένα bar όπου το βρίσκει ένας τυχαίος πελάτης και το πουλάει αργότερα στο Gizmodo. Το site βγάζει φωτογραφίες και teardown στη δημοσιότητα και αρχίζει ένας κύκλος μίσους. Η Apple διώκει ποινικά το Gizmodo για κλοπή περιουσίας και την αποκλείει από όλα τα μελλοντικά της press events. Το Gizmodo σε «αντίποινα» δίνει τεράστιες διαστάσεις στο θέμα του “AntennaGate

Gizmodo iPhone 4 Leak

To “αστείο” είναι ότι όταν πρωτοκυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες του κλεμμένου iPhone 4 κανείς δεν τις είχε πιστέψει για αληθινές.

Ποιός μπορεί να ξεχάσει, επίσης, τη διαρροή του iPad. Σίγουρα δεν ήταν στον ίδιο βαθμό και σε καμία περίπτωση δεν αποκάλυψε χαρακτηριστικά της συσκευής παρά μόνο το γενικότερο σχεδιασμό. Η αποκάλυψη αυτή έγινε μια νύχτα πριν την μεγάλη παρουσίαση τον Ιανουάριο του 2010 από τον Steve Jobs από άνθρωπο που είχε πρόσβαση στα παρασκήνια του μέρους όπου θα γινόταν η παρουσίαση και δημοσιεύτηκε στο Engadget.

iPad Engadget Leak

Αν αναλογιστούμε, όμως, ότι η διαρροή αυτή -που δεν αποκάλυψε και κάτι τρομερό στο κάτω κάτω- έγινε μόλις 1 νύχτα πριν μπορούμε να φανταστούμε το βαθμό μυστικότητας για το προϊόν που θα αποκάλυπτε η Apple.

Μια άλλη διαρροή αφορούσε το iPod nano. Καιρό πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου iPod nano είχε διαρρεύσει μια multitouch οθόνη 3x3cm για την οποία δεν μπορούσαμε να φανταστούμε εκείνη την περίοδο τη χρησιμότητά της.

Λίγες μέρες πριν την ανανέωση της σειράς MacBook Air είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες του εσωτερικού του μηχανήματος που αποκάλυπταν τον SSD δίσκο που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής.

MacBook Air Leak

Τέλος, πριν την παρουσίαση του iPod touch 4G υπήρξε η διαρροή του μπροστινού μέρους της συσκευής από κινέζικους προμηθευτές.

iPod touch 4G Leak

via | MacRumors

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook