Ο Bob Mansfield αναλαμβάνει τα ηνία της ανάπτυξης του Apple Car

bob-mansfield-ipad-2-Keynote

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αποκαλύπτει πως ο Bob Mansfield επιστρέφει στην Apple και αναλαμβάνει τα ηνία της ανάπτυξης του Apple Car, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Dan Riccio (Senior Vice President of Hardware Engineering):

Until recently, Mr. Mansfield—who, along with design chief Jony Ive, was one of the few executives to appear in Apple’s carefully-crafted product announcement videos—had all but retreated from the company aside from the occasional visit, these people said.

Earlier this month, employees at Apple noticed in the company directory that all the senior managers on the car project were now reporting to Mr. Mansfield, they said.

Ο Mansfield ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη της Apple που ηγείτο της ομάδας ανάπτυξης των MacBook Air, iPhone, iPad και Apple Watch. Η συνταξιοδότηση του είχε ανακοινωθεί το 2012, ωστόσο τελικά παρέμεινε στην Apple υπό τον Tim Cook, ως επικεφαλής ειδικών projects.

[…] η επιθυμία του Masfield να επικεντρωθεί στον σχεδιασμό επεξεργαστών αλλά και σε νέα προϊόντα – iWatchARM σε Mac; – και λιγότερο στα διοικητικά του καθήκοντα είναι η βασική αιτία της αλλαγής. Το τμήμα Τεχνολογίας του οποίου ήταν επικεφαλής ο Mansfield έχει πλέον μοιραστεί στους Dan Riccio, αντιπρόεδρο του Hardware, και Jeff Williams, επικεφαλής  επιχειρήσεων. Ο Riccio θα επιβλέπει τον σχεδιασμό της κεραίας στις φορητές συσκευές της Apple σε συνδυασμό με τα εξαρτήματα για το Wi-Fi και ο Williams αναλαμβάνει την διαχείριση των ομάδων στην εταιρεία

Στον νέο του ρόλο για “ειδικά projects” ο Mansfield θα επικεντρωθεί στους επεξεργαστές έχοντας τη δυνατότητα κατανομής των διοικητικών καθηκόντων στους Riccio και Williams.

Yπενθυμίζουμε ότι ο Mansfield είχε ανακοινώσει την συνταξιοδότησή του πέρσι και ο Tim Cook τον κράτησε με «νύχια και με δόντια». O τομέας ‘Technologies’ δημιουργήθηκε ειδικά για αυτόν και του ανατέθηκε στην περίφημη αναδιάρθρωση του περασμένου Οκτωβρίου. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Mansfield επιθυμεί να έχει έναν πιο παρασκηνιακό και ουσιαστικό ρόλο στον τομέα της ειδίκευσής του όντας ταυτόχρονα ένα πολύτιμο μέλος για την Apple.

Μερικούς μήνες μετά το σίριαλ της αποχώρησης/συνταξιοδότησης ο Mansfield επέστρεψε στην Apple (gossip: Η επιστροφή του Mansfield καθορίστηκε από την αποχώρηση του Forstall) και πλέον όπως όλα δείχνουν θα ηγηθεί της ομάδας που εργάζεται επάνω στο Project Titan, όπως είναι η κωδική ονομασία του Apple Car.

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis