Το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης καταθέτει αγωγή εναντίον της Apple για παραβίαση πατέντας

Apple

Το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης κατέθεσε αγωγή κατά της Apple ισχυριζόμενο παραβίαση ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των iPhone 5, iPad και MacBook Air.

Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο επικαλείται την πατέντα υπ’ αριθμό ‘738 (“Highly insulating monocrystalline gallium nitride thin films”) που περιγράφει μια μέθοδο κατασκευής λεπτών μεμβρανών ημιαγωγών νιτριδίου από γάλλιο για την παραγωγή φθηνού και συμπαγούς μπλε λέιζερ. Πρόκειται για την πατέντα ενός μικρού ηλεκτρονικού ημιαγωγού που δημιούργησε ο καθηγητής Theodore D. Moustakas το 1997. Στην αγωγή δεν αναφέρεται πως η Apple χρησιμοποιεί αυτή την μέθοδο αλλά εικάζουμε ότι έχει να κάνει με τις οθόνες LED, στις οποίες χρησιμοποιούνται συχνά οι μεμβράνες αυτές.

Το πανεπιστήμιο ζητά οικονομική αποζημίωση για την παραβίαση και διακοπή πώλησης των παραπάνω προϊόντων καθώς η πράξη της Apple «έχει προκαλέσει και θα συνεχίσει να προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στο Πανεπιστήμιο». H Apple δεν είναι η μοναδική εταιρεία, ωστόσο, που έχει δεχθεί αγωγή. Άλλες μικρότερες και μη τεχνολογικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένων των Samsung και Amazon έχουν δεχτεί την ίδια αγωγή από το Πανεπιστήμιο, επίσης.

[via TheVerge]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook