Η εντυπωσιακή είσοδος στην αίθουσα εκδηλώσεων του Campus 2

Campus 2

Το Campus 2 της Apple είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό κατασκεύασμα και δεν μας εκπλήσσει καθόλου που και τα επιμέρους στοιχεία που το απαρτίζουν ανταποκρίνονται στις ίδιες υψηλές προσδοκίες.

Ο λόγος για την αίθουσα εκδηλώσεων, η οποία θα κατασκευαστεί ειδικά για ειδικές και media εκδηλώσεις με χωρητικότητα 1000 ατόμων. Η ίδια η αίθουσα; Θα είναι υπόγεια με τους επισκέπτες να πρέπει να εισέλθουν μέσα από ένα εντυπωσιακό ανοικτό χώρο περιτριγυρισμένο από γυαλί. Δείτε τις φωτογραφίες:

campus_2_auditorium_5 campus_2_auditorium_4 campus_2_auditorium_3 campus_2_auditorium_2

Το Campus 2 ήταν το τελευταίο φιλόδοξο σχέδιο του Steve Jobs που αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια περιλαμβάνοντας ένα τετραώροφο κτήριο σε μορφή διαστημοπλοίου ικανό για να στεγάσει πάνω από δώδεκα χιλιάδες υπαλλήλους σε μια έκταση περίπου 260 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Η Apple σημειώνει ότι το νέο campus θα ενισχύσει την ευρύτερη περιοχή τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά βελτιώνοντας τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, προσθέτοντας πάνω από δύο χιλιάδες δέντρα που θα αντικαταστήσουν χώρους πάρκινγκ. Τονίζει, επίσης, την περιβαλλοντική πλευρά της κατασκευής δεσμευόμενη για τη χρησιμοποίηση 100 τοις εκατό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας ηλιακής εγκατάστασης.

Η κατασκευή του Campus 2 αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2016 καθώς η εταιρεία σε μιαπροσπάθεια μείωσης του κόστους κατέθεσε αναθεωρημένα σχέδια πριν λίγους μήνες. Ο αρχικός προϋπολογισμός ανερχόταν στα $3 δις αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε εκτιναχθεί στα $5 διςεξαιτίας ουσιαστικά του Steve Jobs, του οποίου η εμμονή για τον σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής έχει οδηγήσει στην επιλογή ακριβών μεθόδων.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook