Η CES 2012 ξεκινά αύριο: τι αναμένουμε να δούμε

To ετήσιο συνέδριο για ηλεκτρονικές συσκευές Consumer Electronics Show (CES) θα πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα στο Las Vegas και ο τεχνολογικός τύπος αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τα νέα προϊόντα που θα παρουσιαστούν.

Όπως συνηθίζεται η Apple δεν λαμβάνει μέρος στην διοργάνωση αυτή αλλά κάθε χρόνο καταφέρνει και μονοπωλεί το ενδιαφέρον έμμεσα με διάφορα έξυπνα gadgets που συνεργάζονται με τον έναν ή άλλον τρόπο με τις iOS ή Macintosh συσκευές.

Μερικά από τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν στην φετινή CES και είναι τα παρακάτω:

Gorilla Glass 2

Η δεύτερη έκδοση του Gorilla Glass, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο γυαλί των iOS συσκευών αναμένεται να είναι ακόμα πιο ισχυρή από την πρώτη έκδοση. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η δεύτερη αυτή έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επόμενη έκδοση του iPhone τον Οκτώβρη του 2012.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξέρουμε για την δεύτερη έκδοση του Gorilla Glass είναι ότι θα επιτρέπει έναν λεπτότερο σχεδιασμό.

Vizio

Η κατασκευάστρια τηλεοράσεων Vizio αναμένεται να μπει στην αγορά των PC σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Wall Street Journal.

Η εταιρεία εργάζεται πάνω σε σχέδια εδώ και δύο χρόνια έτσι ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί την αισθητική της Apple και να έχει χαμηλότερες τιμές. Μπορούμε να αναμείνουμε μερικούς ωραίους κλώνους δηλαδή αφού η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει 24-inch και 27-inch desktop μοντέλα, 15-inch laptop και 14-inch και 15-inch ultrabooks. Το Engadget διαθέτει μια γκαλερί με εικόνες από όλη την σειρά προϊόντων της Vizio εδώ.

Nokia’s Windows Phone

H Nokia θα παρουσιάσει το high-end μοντέλο της σειράς Lumia που θα ανταγωνιστεί στα ίσια το iPhone 4S της Apple.

Η πορεία της Nokia και της σειράς Lumia είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Microsoft αλλά και την ίδια την εταιρεία που βλέπουν το μερίδιο των Windows Phone στάσιμο εδώ και ένα χρόνο.

Ultrabooks

Αναμένουμε, επίσης, νέο κύμα κλώνων του MacBook Air αφού η Intel προωθεί με μεγάλο σθένος τη νέα σειρά ultrabooks με νέα μοντέλα από πολλούς κατασκευαστές που θα κατακλύσουν την φετινή CES. Ο λεπτός σχεδιασμός και το χαμηλό βάρος είναι ξεκάθαρα το μέλλον των φορητών υπολογιστών και οι PC κατασκευαστές το έχουν καταλάβει για τα καλά.

via MacRumors

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook