Craig Federighi - Υποστήριξη APFS σε δίσκους Fusion
up_icon
iMac Mac mini Mac

Craig Federighi: Σύντομα θα έχετε νέα για την υποστήριξη APFS σε δίσκους Fusion

23 Μαΐου 2018 Vasilis Ananiadis

Craig Federighi: Σύντομα θα έχετε νέα για την υποστήριξη APFS σε δίσκους Fusion

Craig Federighi - Υποστήριξη APFS σε δίσκους Fusion

Η Apple θα μας ενημερώσει σύντομα σχετικά με την πορεία της υποστήριξης APFS σε δίσκους Fusion, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων μηχανικός λογισμικού, Craig Federighi, μέσω email σε αναγνώστη του MacRumors.

Ο Federighi μοιράστηκε την παραπάνω πληροφορία, απαντώντας σε email που δέχτηκε στο οποίο και ρωτήθηκε αν το APFS βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για τους Fusion δίσκους.


Οι Fusion δίσκοι χρησιμοποιούνται σε iMacs και Mac mini και αποτελούν συνδυασμό σκληρών δίσκων με flash storage. Παρέχουν την ταχύτητα ενός SSD στην τιμή ενός απλού σκληρού, καθιστώντας τους εξαιρετικά προσιτούς.

Απαντώντας στην ερώτηση του Jonathan, Ο Federighi έδωσε μια σύντομη αλλά περιεκτική απάντηση:

Ηi Jonathan,

We intend to address this question very soon…

Thanks,

– craig

Με το λανσάρισμα του macOS High Sierra, η Apple εισήγαγε το APFS ένα νέο σύστημα αρχείων που αναπτύχθηκε με σκοπό να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα HFS και HFS+. Όταν παρουσιάστηκε το macOS High Sierra, η Apple ανακοίνωσε ότι η αρχική έκδοση του λογισμικού δεν θα επέτρεπε σε δίσκους Fusion να μετατραπούν σε APFS, αλλά επιβεβαίωσε ότι η υποστήριξη για APFS θα ερχόταν σε μελλοντική ημερομηνία.

Από τότε, οι ιδιοκτήτες iMac και Mac mini με δίσκους Fusion, περιμένουν με ανυπομονησία από την Apple να εφαρμόσει το σύστημα υποστήριξης για το APFS. Παρ’ όλα αυτά και μετά από πολλές ενημερώσεις λογισμικού, το σύστημα υποστήριξης APFS για τους δίσκους Fusion δεν έχει υλοποιηθεί.

Η δήλωση του Federighi υποδηλώνει ότι η υποστήριξη APFS σε δίσκους Fusion θα προστεθεί ως χαρακτηριστικό σε μελλοντική αναβάθμιση λογισμικού, πιθανώς στο macOS 10.14, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στο παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών (WWDC 2018) τον Ιούνιο.

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon