Προσαρμόστε το Dock στα μέτρα σας

To Dock είναι ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία στο Mac OS X που μας βοηθά να εκκινούμε γρήγορα τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές μας.

Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα εύκολης παραμετροποίησης του Dock μέσα από το ->System Preferences->Dock όπου υπάρχει το παρακάτω μενού:

Από εκεί μπορούμε να ρυθμίσουμε το μέγεθος του Dock, εάν θέλουμε να υπάρχει μεγέθυνση, την τοποθεσία του Dock (αριστερά, κέντρο, δεξιά), την αυτόματη εμφάνιση του Dock κτλπ.

Αυτά πάνω – κάτω είναι γνωστά σε όλους. Παρακάτω θα δούμε δύο άλλα tips που μπορεί να μην γνωρίζατε σχετικά με το Dock.

Θα παρατηρήσατε, ίσως, ότι όταν έχετε θέσει το Dock στα αριστερά ή στα δεξιά αυτό εμφανίζεται με το κλασικό 2D μαύρο φόντο σε αντίθεση με όταν είναι στο κέντρο που έχει την 3D εμφάνιση.  Για να έχετε το 2D μαύρο φόντο και στο κέντρο θα πρέπει να πληκτρολογήσετε στο Terminal το εξής:

defaults write com.apple.dock no-glass -boolean YES; killall Dock

ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Onyx που διαθέτει τέτοια επιλογή. Για να επαναφέρετε το 3D σχεδιασμό αντικαταστήστε το YES με NO στην παραπάνω εντολή.

Επίσης, θα παρατηρήσετε ότι σε οποιαδήποτε θέση και να έχετε το Dock αυτό στοιχίζεται πάντα στο κέντρο. Για να επιτύχετε για παράδειγμα το παρακάτω αποτέλεσμα

θα πρέπει να εισάγετε στο Terminal την παρακάτω εντολή αφού βάλετε το Dock στα δεξιά.

defaults write com.apple.dock pinning -string end

και στη συνέχεια

killall Dock

Αντικαθιστώντας το end με middle ή start στοιχίζετε το Dock στο κέντρο ή την κορυφή αντίστοιχα.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook