Εκτύπωση χωρίς drivers σε OS X και iOS συσκευές σε πατέντες της Apple

Δύο νέες πατέντες της Apple προτείνουν μεθόδους που εξαφανίζουν την ανάγκη για drivers στην εκτύπωση σε iOS και Mac συσκευές.

Συγκεκριμένα, οι συσκευές θα μπορούν να παρακάμπτουν την ανάγκη για εγκατάσταση drivers όταν αυτοί λείπουν από τις συσκευές. Θα γίνεται έπειτα χρήση ορισμένων API που βασίζονται σε πρωτόκολλα όπως το Bonjour, Internet Printing Protocol και PostScript Printer Description για να εντοπιστεί ο εκτυπωτής. Εάν και αυτό αποτύχει, τότε το έγγραφο θα στέλνεται στο «σύννεφο» όπου θα χρησιμοποιείται άλλη τεχνολογία για την επικοινωνία με τον εκτυπωτή.


Η δεύτερη πατέντα λειτουργεί κάπως διαφορετικά και προτείνει ότι οι φορητές συσκευές θα μπορούν να παρακάμπτουν την ανάγκη για drivers με το να αποθηκεύουν μια συγκεκριμένη δομή δεδομένων που θα είναι δυνατή να εντοπίζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά εκτύπωσης κατά την εύρεση του εκτυπωτή.

Οι δύο πατέντες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συνοδευτικά με την ήδη υπάρχουσα AirPrint τεχνολογία που θα επιτρέπουν την εύκολη και χωρίς drivers εκτύπωση σε Mac και iOS συσκευές.

[via AppleInsider]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook