Που οφείλεται πραγματικά η παύση των προσλήψεων στα εργοστάσια της Foxconn;

foxconn

Πριν λίγες μέρες η Foxconn ανακοίνωσε παύση νέων προσλήψεων στα εργοστάσιά της, στα οποία κατασκευάζονται αρκετά προϊόντα της Apple, όπως το iPhone 5. Οι πρώτες αναφορές κάναν λόγο για προβλήματα με την παραγωγή της δημοφιλούς συσκευής κάτι που είχε άμεσα αντίκτυπο στην τιμή της μετοχής της εταιρείας, η οποία σημείωσε μείωση 2 τοις εκατό εκείνη την μέρα.

Εκπρόσωπος της Foxconn αρνήθηκε, βέβαια, αυτές τις αναφορές σημειώνοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με το iPhone 5. Με τι έχουν σχέση τότε; Η πιθανότερη και πιο ρεαλιστική εξήγηση έρχεται από τον Amit Daryanani της RBC Capital και έχει να κάνει με την κινέζικη Πρωτοχρονιά!

Παραδοσιακά, περίπου το 20 με 30 τοις εκατό των Κινέζων εργατών δεν επιστρέφουν στις εργασίες τους μετά τις γιορτές όπου οι μισθοί είναι χαμηλοί και οι συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες. Φέτος, όμως, το ποσοστό επιστροφής άγγιξε το 90 τοις εκατό και από ότι φαίνεται αυτό οφείλεται στους ελέγχους της Apple και των τοπικών οργανώσεων που έχουν πιέσει για αύξηση μισθών και μείωση υπερωριών ικανοποιώντας συνεπώς τους εργαζόμενους, οι οποίοι επιστρέφουν περισσότερο πρόθυμοι στις δουλειές τους.

[via Fortune]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook