Σχετικά με τον Fusion Drive των νέων iMac και Mac mini

fusion drive

Όπως αναφέραμε ένα από τα νέα χαρακτηριστικά των iMac και Mac mini που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση της 23ης Οκτωβρίου είναι το Fusion Drive, με το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε τη μεγάλη χωρητικότητα των HDD με την απίστευτη απόδοση των SSD.

Το σύστημα βλέπει τον δίσκο ως ένα και αναλαμβάνει αυτόματα τη διαχείριση των αρχείων στο αντίστοιχο partition ανάλογα με το πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε. Έτσι, απολαμβάνετε γρηγορότερους χρόνους εκκίνησης καθώς το σύστημα μαθαίνει τον τρόπο που εργάζεστε χωρίς να πρέπει να κάνετε τίποτα από μέρους σας.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Apple είναι κάτι διαφορετικό από τους hybrid δίσκους όπου γίνεται caching των αρχείων (δηλαδή διπλότυπο αρχείων). Στον Fusion Drive γίνεται μεταφορά δεδομένων από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς να υπάρχει caching ή αντιγραφή αρχείων. Πρόκειται για δύο ξεχωριστούς δίσκους που εμφανίζονται και λειτουργούν ως ένας!

Να σημειώσουμε ότι όλες οι εγγραφές πραγματοποιούνται στον SSD δίσκο και αργότερα μετακινούνται στο μηχανικό μέρος εάν χρειαστεί έτσι ώστε να υπάρχουν γρηγορότερες αρχικές μεταφορές. Η Apple δημοσίευσε, επίσης, ένα άρθρο στην ιστοσελίδα με κάποιες συχνές ερωτήσεις για τον Fusion Drive. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook