Απαγορεύτηκε η πώληση του Galaxy Tab 10.1 στην Αυστραλία [Update]

Το πρώτο πραγματικό πλήγμα για τη Samsung από την πρόσφατη διαμάχη που έχει εμπλακεί με την Apple έγινε σήμερα γνωστό από το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε η πώληση και η διαφήμιση του Galaxy Tab 10.1 στην Αυστραλία μέχρι νεότερη εξέλιξη.

Ο δικηγόρος της Apple ανέφερε ότι το Galaxy Tab παραβιάζει δέκα πατέντες της εταιρείας μεταξύ των οποίων την «εμφάνιση και αίσθηση» του iPad καθώς και την τεχνολογία οθόνης.

Η Samsung απάντησε ότι η έκδοση του Galaxy Tab που επρόκειτο να πουληθεί στην Αυστραλία θα ήταν διαφορετική από αυτή που πωλείται στις ΗΠΑ (!!!) αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει την απόφαση των συμβούλων.

Αν και η απόφαση αυτή μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην Apple σε περίπτωση που χάσει την αγωγή που εκκρεμεί εις βάρος της Samsung τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Update: Η Samsung εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση η οποία “φέρνει τα πάνω κάτω”:

Apple Inc. filed a complaint with the Federal Court of Australia involving a Samsung GALAXY Tab 10.1 variant that Samsung Electronics had no plans of selling in Australia. No injunction was issued by the court and the parties in the case reached a mutual agreement which stipulates that the variant in question will not be sold in Australia.

A Samsung GALAXY Tab 10.1 for the Australian market will be released in the near future.

This undertaking does not affect any other Samsung smartphone or tablet available in the Australian market or other countries.

Samsung will continue to actively defend and protect our intellectual property to ensure our continued innovation and growth in the mobile communication business.

[via Bloomberg]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook