Η θέση της Google σχετικά με την υπόθεση Apple εναντίον Samsung

androidH Google απάντησε και επίσημα στην πρόσφατη καταδικαστική απόφαση για τη Samsung αναφορικά με τις κατηγορίες παραβίασης πνευματικής ιδιοκτησίας και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από την Apple που δημοσιοποιήθηκε προχθές και απέδωσε στην εταιρεία από το Cupertino πάνω από $1 δις ως αποζημίωση.

Στην ανακοίνωσή της η Google αναφέρει:

Το εφετείο θα εξετάσει τόσο τους ισχυρισμούς περί παραβίασης των εν λόγω πατεντών όσο και την εγκυρότητά τους. Οι περισσότερες από αυτές δεν σχετίζονται με τον πυρήνα του Android και αρκετές εξετάζονται από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ. Η βιομηχανία των φορητών συσκευών κινείται με γρήγορους ρυθμούς και όλοι οι παίκτες – συμπεριλαμβανομένων των νεοαφιχθέντων – στηρίζονται πάνω σε ιδέες που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Εργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας για να προσφέρουμε στους καταναλωτές καινοτόμα και οικονομικά προϊόντα, και δεν θέλουμε τίποτα να το περιορίσει αυτό.

Είναι σαφές από το ύφος της ανακοίνωσης ότι η Google κρατάει αποστάσεις από τη Samsung και προσπαθεί να κάνει κατανοητό το γεγονός ότι το Android γενικότερα παραμένει ανεπηρέαστο από τις αγωγές αυτές. Είχαμε σημειώσει και σε προηγούμενο άρθρο μας ότι το Android δεν θα επηρεαστεί μεσοπρόθεσμα και εφόσον οι κατασκευαστές συμμορφωθούν με τις οδηγίες του δικαστηρίου και σταματήσουν να αντιγράφουν την Apple δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

[via TheVerge]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook