Δικαστής απορρίπτει αγωγή εναντίον της Google για το σκάνδαλο με τον Safari

Safari

Δικαστής απέρριψε ομαδική αγωγή χρηστών εναντίον της Google σχετικά με το πρόσφατο σκάνδαλο παραβίασης των ρυθμίσεων απορρήτου στον Safari της Apple. H δικαστής έκρινε ότι οι ενάγοντες δεν μπορούν να αποδείξουν ότι η Google προκάλεσε οποιαδήποτε πραγματική ζημιά παραβιάζοντας τις προτιμήσεις ασφαλείας του χρήστη.

«Οι ενάγοντες δεν έδειξαν απώλεια χρημάτων ή ιδιοκτησίας από τις πράξεις της Google», αναφέρει η απόφαση. «Οι προσωπικές πληροφορίες που συλλέχθηκαν εξαιτίας της παράκαμψης της προστασίας του Safari από την Google δεν συνιστούν ιδιοκτησία». Η απόφαση λήφθηκε υπό το φως νομοθεσιών σχετικά με ηλεκτρονικές επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των Electronic Communications Privacy Act, the California Consumers Legal Remedies Act, The California Computer Crime Law και The Computer Fraud and Abuse Act. Η δικαστής δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει παραβίαση νόμων σε καμία από τις κατηγορίες των εναγόντων.

Να σημειώσουμε ότι παρόλο που η αγωγή δεν καρποφόρησε η Google έχει ήδη λογοδοτήσει στις αρμόδιες αρχές συμφωνώντας να καταβάλει πρόστιμο $22.5 εκατομμυρίων στον FTC.

[via AppleInsider]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook