Και η HP λαμβάνει μέρος στο «σύννεφο» (;)

H Hewlett-Packard θεωρείται αυτή τη στιγμή ως η εταιρεία με ένα λειτουργικό (webOS) αντάξιο -αν όχι ανώτερο στα σημεία- με το iOS της Apple.

touchpad

Η εταιρεία πριν λίγους μήνες πρώτο-παρουσίασε τα νέα της τηλέφωνα αλλά αυτό που τράβηξε την προσοχή ήταν προφανώς το νέο TouchPad και το webOS 3.0.

To TouchPad αναμένεται να είναι ο αντίπαλος του iPad έχοντας την ίδια τιμολόγηση και διαθεσιμότητα που ξεκινά την 1η Ιουλίου στις ΗΠΑ. Η HP, ωστόσο, εκτός από τις συσκευές που ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά φαίνεται ότι ετοιμάζει και κάτι άλλο.

Αυτό το κάτι άλλο δεν είναι παρά η δικιά της πρόταση για το «σύννεφο» με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες για την δικιά της μουσική υπηρεσία που θα περιλαμβάνει μελλοντικά ταινίες και σειρές.

Η Apple παρουσίασε πριν μια βδομάδα το iCloud και το iTunes Match δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάσουν στο «σύννεφο» ολόκληρη τη μουσική τους βιβλιοθήκη (αν και το χαρακτηριστικό αυτό θα είναι διαθέσιμο τουλάχιστον αρχικά μόνο στις ΗΠΑ) χωρίς να απαιτούν από το χρήστη να κάνει upload κάθε κομμάτι όπως οι προτάσεις της Google και Amazon.

To μόνο σίγουρο είναι ότι εφόσον η Apple κατάφερε να συνάψει αυτές τις συμφωνίες είναι θέμα χρόνου μέχρι και οι υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες να μπουν στο ίδιο παιχνίδι και να «παίξουν» με τους ίδιους όρους.

[via Billboard]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook