Επιθετική πολιτική στην τιμολόγηση των iCloud και Mac OS X Lion (;)

Καθώς πλησιάζουμε στο WWDC και την παρουσίαση των iCloud και Mac OS X Lion νέες πληροφορίες κάνουν την εμφάνισή τους σχετικά με την προσφορά τους.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν οι πληροφορίες ότι οι λειτουργίες του iCloud θα παρέχονται σε έναν ελάχιστο βαθμό δωρεάν σε όσους αναβαθμίσουν στο Mac OS X Lion χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Το iCloud αναμένεται να αντικαταστήσει το MobileMe που διατίθεται με συνδρομή έναντι $99/χρόνο, οπότε φανταζόμαστε ότι σε κάποιο βαθμό θα συνεχίσει να υπάρχει χρέωση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι αυτό θα γίνει σχετικά με το χαρακτηριστικό streaming μουσικής που θα συμπεριλαμβάνει το iCloud αν και εκεί ενδέχεται να υπάρχει κάποια δωρεάν δοκιμαστική περίοδος ή ένα δωρεάν ελάχιστο πακέτο.

Επίσης, η Apple, ίσως, διατηρήσει μια χαμηλή τιμή και στο πακέτο του Mac OS X Lion που μάλλον θα διατεθεί και μέσω του Mac App Store χτυπώντας έτσι τον ανταγωνισμό και κάνοντας μια πιο επιθετική διείσδυση στην αγορά.

Πέρσι, το Snow Leopard είχε διατεθεί στην συμβολική τιμή των $29 και αν και αυτό είναι μάλλον απίθανο να ισχύσει και στο Lion ίσως να μην υπάρξει μεγάλη διαφορά. Τ

Τέλος, η Apple ενδέχεται να προσφέρει ειδικά εκπτωτικά πακέτα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προσφορών που λανσάρει κάθε χρόνο.

[via]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook