Η Intel απέρριψε πρόταση για την παραγωγή chips στο iPhone το 2007

Oellini

O Paul Otellini αποχωρεί και επίσημα σήμερα από τη θέση του CEO στην Intel και σε ένα αφιέρωμα της The Atlantic για το έργο του αποκαλύπτεται ότι ο ίδιος απέρριψε την ευκαιρία να συμμετέχει η εταιρεία του στο αρχικό iPhone. «Καταλήξαμε να μην το κερδίσουμε ή το προσπεράσαμε, ανάλογα πως το βλέπει κανείς», αναφέρει ο Otellini.

«Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι αυτό ήταν πριν παρουσιαστεί το iPhone και κανείς δεν ήξερε τι θα έκανε… Στην τελική, υπήρχε ένα τσιπ για το οποίο ενδιαφέρονταν και ήθελαν να πληρώσουν ένα συγκεκριμένο ποσό για αυτό και τίποτα παραπάνω και αυτή η τιμή ήταν κάτω από το προβλεπόμενο κόστος. Δεν μπορούσα να το δω. Δεν ήταν από αυτά τα πράγματα που μπορείς να παράγεις μαζικά.» Κλείνει το συγκεκριμένο κομμάτι αναφέροντας ότι το ένστικτό του του έλεγε να πει ‘ναι’ αλλά εκείνος επέλεξε τα ‘δεδομένα’ και πήρε μια λανθασμένη απόφαση κατά τα φαινόμενα.

Αρκετά ενδιαφέρουσα η δήλωση του Otellini μιας και οι φήμες για συμμετοχή της Intel στην παραγωγή τσιπ για το iPhone φημολογείται εδώ και αρκετά χρόνια. Κατά πάσα πιθανότητα το τσιπ για το οποίο ενδιαφερόταν η Apple ήταν το XScale που βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARM καθώς ένα x86 τσιπ δεν θα μπορούσε να χωρέσει στο iPhone ούτε τότε αλλά ούτε και σήμερα.

[via The Atlantic]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook