Πως να χρησιμοποιήσετε τα Slo-Mo βίντεο του iPhone 5S στο Mac

iPhone 5S

Για τους τυχερούς από εσάς που διαθέτετε ήδη το νέο iPhone 5S στα χέρια σας και έχετε παίξει με τη λειτουργία Slo-Mo με την οποία επιτρέπεται η λήψη βίντεο στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο το Macworld δημοσιεύει έναν οδηγό για να μεταφέρετε τα βίντεο αυτά στο Mac.

Ο οδηγός χρειάζεται καθώς όταν αντιγράψετε ένα Slo-Mo βίντεο στον υπολογιστή σας και το ανοίξετε με το QuickTime player θα δείτε το βίντεο στην κανονική του ταχύτητα χωρίς καμία λειτουργία αργής κίνησης παρόλο που η πληροφορία υπάρχει. Για να παρακάμψετε τον περιορισμό αυτόν θα πρέπει να εισάγετε το βίντεο στο iMovie (ή Final Cut Pro ή οποιονδήποτε άλλο editor) και να δημιουργήσετε το δικό σας εφέ.

imovie_slo_mo_guide

Στο iMovie τα αρχεία αυτά διαθέτουν την επισήμανση “120” στην κάτω αριστερή γωνία. Για να εφαρμόσετε το εφέ αργής κίνησης θα πρέπει να χωρίσετε το βίντεο σε τρία μέρη. Την αρχή, τη μέση (το αργό μέρος στην ουσία) και το τέλος. Επιλέξτε το μεσαίο μέρος και από το μενού επιλέξτε το Clip->Slow Motion->25%. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η μετατροπή και αυτό ήταν! Προφανώς, μπορείτε να χωρίσετε το βίντεο σε πολλά μικρότερα μέρη και να εφαρμόσετε το εφέ όπου θέλετε.

Λογικά η Apple θα αναβαθμίσει την εφαρμογή κάποια στιγμή στο μέλλον ώστε να μην χρειάζεται αυτή η διαδικασία αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να αρκεστείτε σε αυτή τη μέθοδο.

[via Macworld]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook