Ίσως και την επόμενη βδομάδα η ολοκλήρωση των συμφωνιών για το iRadio

Apple

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge η Apple βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των συμφωνιών με τις δύο μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες Universal Music Group και Warner Music σχετικά με την επερχόμενη streaming υπηρεσία iRadio με τις υπογραφές να «πέφτουν» ίσως και την επόμενη βδομάδα!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple υπέκυψε στις απαιτήσεις των δισκογραφικών σχετικά με το ποσό της αδειοδότησης και από εκεί που η εταιρεία ήθελε να προσφέρει 6 cents ανά 100 τραγούδια – περίπου το μισό από ότι προσφέρει η αντίστοιχη υπηρεσία της Pandora – φαίνεται ότι υποχώρησε στις απαιτήσεις της. Να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι οι φήμες κάνουν λόγο για μια παρόμοια μεν υπηρεσία με της Pandora αλλά με αρκετά χαρακτηριστικά που τη διαφοροποιούν από αυτήν, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα ο χρήστης να πηγαίνει άμεσα στην αρχή ενός τραγουδιού.

Εκτός από τις Universal Music και Warner Music εκκρεμεί η Sony Music με την οποία οι διαπραγματεύσεις φαίνεται ότι δεν βρίσκονται σε τόσο προχωρημένο στάδιο. Αν όλα πάνε καλά, πάντως, αναμένουμε την ανακοίνωση της υπηρεσίας στα πλαίσια της φετινής WWDC.

[via TheVerge]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook