Καθυστερούν οι διαπραγματεύσεις για το iRadio εξαιτίας της Sony

iRadio

Δυσκολίες φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ακόμα η Apple στην ολοκλήρωση των συμφωνιών με τις δισκογραφικές εταιρείες για τη φημολογούμενη μουσική υπηρεσία iRadio. Δημοσίευμα του CNET αναφέρει ότι η Sony στέκεται εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις για το ποσό επί των skipped τραγουδιών.

«Apple και Sony προσπαθούν ακόμα να βρουν πόσο θα πληρώνει η Apple για τα τραγούδια που οι χρήστες θα ακούνε μέρος αυτών και θα αλλάζουν», αναφέρουν πηγές πολύ κοντά στις συζητήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Apple προσπαθεί να λανσάρει κάτι διαφορετικό από τις ανταγωνιστές υπηρεσίες Pandora και Spotify πλησιάζοντας περισσότερο το μοντέλο της πρώτης, η οποία εφαρμόζει περιορισμό 12 skips/ημέρα ανά χρήστη πληρώνοντας αδειοδότηση για το πλήρες κομμάτι.

Η καθυστέρηση με τη Sony ενοχλεί τις υπόλοιπες δισκογραφικές, όπως η Universal Music, που ανυπομονούν για το λανσάρισμα του iRadio ελπίζοντας σε νέα άνθηση της βιομηχανίας. Από ότι φαίνεται, τελικά, ίσως και να μην δούμε το iRadio στο WWDC 2013 στις 10 Ιουνίου αλλά κάποια στιγμή αργότερα.

[via CNET]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook