Η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου εγκρίνει απαγόρευση προϊόντων της Samsung στις ΗΠΑ

Apple Samsung Court

H Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου αποφάσισε υπέρ της Apple την προηγούμενη βδομάδα εγκρίνοντας ένταλμα για την απαγόρευση κυκλοφορίας συγκεκριμένων συσκευών της Samsung στις Ηνωμένες Πολιτείες για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σχετικά με το scrolling και το headphone jack.

Οι συσκευές που υπόκεινται στην απαγόρευση περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα Galaxy S 4G, Fascinate, Captivate, Galaxy Tab και Galaxy Tab 10.1 με τις περισσότερες από αυτές να μην κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ σε 60 ημέρες δίνοντας στον πρόεδρο Obama και την Διοίκησή του περιθώριο για την άσκηση βέτου, αν και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς οι πατέντες σε αυτή την υπόθεση δεν έχουν κριθεί απαραίτητες.

«Είμαστε απογοητευμένοι με την Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου για την απαγόρευση αυτή που βασίζεται σε δύο πατέντες της Apple», αναφέρει ανακοίνωση της Samsung. «Ωστόσο, η Apple εμποδίζεται στην χρησιμοποίηση πατεντών για την επίτευξη μονοπωλίου σε ορθογώνια και στρογγυλεμένες άκρες. Το σωστό για τη βιομηχανία των smartphones δεν είναι ένας πόλεμος στα δικαστήρια αλλά δίκαιος ανταγωνισμός στην αγορά. Η Samsung θα συνεχίσει να κυκλοφορεί καινοτόμα προϊόντα και έχουμε ήδη λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε την διαθεσιμότητα των προϊόντων μας στις ΗΠΑ».

Από τη μεριά της η Apple αναφέρει ότι «με την σημερινή της απόφαση, η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου αποτελεί μέρος δικαστηρίων σε ολόκληρο τον κόσμο στην Ιαπωνία, Κορεά, Γερμανία, Ολλανδία και Καλιφόρνια επικροτώντας την καινοτομία και απορρίπτοντας την προφανή αντιγραφή προϊόντων της Apple. Η προστασία της πραγματικής καινοτομίας είναι αυτό που πρέπει να κάνει το σύστημα».

Την περασμένη βδομάδα η διοίκηση Obama άσκησε βέτο στην απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου, η οποία είχε εγκρίνει την απαγόρευση πωλήσεων για τις συσκευές iPhone 3GS, iPhone 4, iPad  και iPad 2 3G στο δίκτυο της AT&T και T-Mobile στις ΗΠΑ βρίσκοντας ότι παραβιάζουν ένα από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Samsung.

[via TheVerge]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook