Σταθερά πρώτο το iTunes στις ψηφιακές πωλήσεις

Δημοσίευμα της WSJ παρουσιάζει την κατάσταση στην αγορά των ΗΠΑ στον τομέα των ψηφιακών πωλήσεων όπου το iTunes διατηρεί σταθερά την πρωτιά.

Παρά τις γενναίες εκπτώσεις σε άλμπουμ από το Amazon η τακτική αυτή δεν απέφερε καρπούς αφού εν τέλει δεν κατάφερε να προσδώσει στην εταιρεία ικανοποιητική αύξηση στο μερίδιο αγοράς. Συγκεκριμένα, το ποσοστό του Amazon αυξήθηκε στο 13.3% από το αντίστοιχο 11% του περασμένου χρόνου ενώ το ποσοστό του iTunes αυξήθηκε στο 66.2% από το 63.2%

Στελέχη σε δισκογραφικές εταιρείες αναφέρουν ότι πρακτικά οι διαφορές αυτές είναι μεγαλύτερες σε χρονική περίοδο κάθε βδομάδας με το Amazon να κατέχει 6-10% της αγοράς και το iTunes κοντά στο 90%.

To γεγονός ότι οι γενναίες εκπτώσεις που προωθούνται στο Amazon Store δεν επηρεάζουν τους καταναλωτές είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό  για την εταιρεία η οποία υποχρεούται και πάλι να πληρώνει το πλήρες ποσό των άλμπουμ παρά την έκπτωση.

Γενικότερα, όμως, η συνολική αγορά των ψηφιακών αγορών κομματιών παρουσιάζεται κορεσμένη με μόλις 0.3% αύξηση το 2010 (περίπου 1 δις κομμάτια σε πωλήσεις). Αντιθέτως, οι πωλήσεις των ψηφιακών άλμπουμ συνεχίζουν να αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό (13% φέτος) ενώ παράλληλα οι πωλήσεις φυσικών CD μειώθηκαν κατά 20%

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook