iTunes Match: Απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις [FAQ]
up_icon
iTunes Applications

iTunes Match: Απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις [FAQ]

22 Ιουλίου 2016 Vasilis Ananiadis

iTunes Match: Απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις [FAQ]

iTunes-Match

Με το iCloud, η μουσική που αγοράζεις στο iTunes Store εμφανίζεται αυτόματα σε όλες τις συσκευές σου. Για τη μουσική που δεν έχεις αγοράσει από το iTunes, το iTunes Match είναι η τέλεια λύση, καθώς σου επιτρέπει να αποθηκεύσεις ολόκληρη τη συλλογή σου στο iCloud, ακόμα και μουσική που έχεις εισαγάγει από CD ή έχεις αγοράσει από κάπου αλλού, εκτός του iTunes!

Το iTunes εντοπίζει ποια από τα τραγούδια της συλλογής σου υπάρχουν διαθέσιμα στο iTunes Store. Κάθε τραγούδι που εντοπίζεται, προστίθεται αυτόματα στο iCloud, ώστε να μπορείς να το ακούς όποτε θέλεις και σε οποιαδήποτε συσκευή.

Καθώς υπάρχουν περισσότερα από 37 εκατομμύρια τραγούδια στο iTunes Store, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η μουσική σου να υπάρχει ήδη στο iCloud. Για τα ελάχιστα τραγούδια που δεν υπάρχουν, το iTunes ανεβάζει μόνο όσα δεν εντοπίζει (διαδικασία πιο γρήγορη από το να ανεβάσεις ολόκληρη τη βιβλιοθήκη της μουσικής σου). Το καλύτερο όλων, η αναπαραγωγή της μουσικής που εντοπίζει το iTunes στο iCloud γίνεται σε ποιότητα 256-Kbps AAC χωρίς DRM. Ακόμα και αν το αντίτυπό σου ήταν σε χαμηλότερη ποιότητα!

Μόλις η μουσική σου μεταφερθεί στο iCloud, μπορείς να την ακούσεις από οποιαδήποτε συσκευή σου. Απλώς περιηγήσου στην πλήρη λίστα της μουσικής σου που είναι αποθηκευμένη στο cloud και πάτησε για να την ακούσεις. Μπορείς να αποθηκεύσεις έως και 25.000 τραγούδια στο iCloud (περισσότερα αν τα τραγούδια τα έχεις αγοράσει από το iTunes Store), αλλά στη συσκευή σου αποθηκεύονται μόνο αυτά που ακούς ή που κατεβάζεις. Πάτησε το κουμπί λήψης του iCloud για να κατεβάσεις μουσική από κάποιον καλλιτέχνη, ένα άλμπουμ ή μια λίστα αναπαραγωγής. Έτσι θα έχεις άμεση πρόσβαση σε μια τεράστια συλλογή μουσικής, χωρίς να θυσιάζεις χώρο αποθήκευσης στη συσκευή σου.

iTunes Match: Απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το iTunes Match;
Όλοι οι χρήστες που διαθέτουν Apple ID και διαμένουν στην Ελλάδα (και σε άλλες επιλεγμένες χώρες) μπορούν να χρησιμοποιήσουν το iTunes Match. Θα χρειαστείς επίσης το iTunes 10.5.1 ή κάποια νεότερη έκδοσή του στο Mac ή στο PC σου, καθώς και το iOS 5.0.1 ή νεότερη έκδοση στο iPhone 3Gs και στα νεότερα μοντέλα, στο iPod touch (3ης γενιάς ή νεότερης) ή στο iPad.

Ποιες μορφές αρχείων μουσικής υποστηρίζει το iTunes Match;
Μπορείς να αντιστοιχίσεις ή να ανεβάσεις τις μορφές αρχείων μουσικής που είναι δυνατή η αναπαραγωγή τους στο iTunes, όπως μεταξύ άλλων τις μορφές AAC, MP3, WAV, AIFF, Apple Lossless.

Πόσες συσκευές υποστηρίζει το iTunes Match;
Το iTunes Match υποστηρίζει έως και 10 συσκευές – συμπεριλαμβανομένων του υπολογιστή, του iPhone, του iPod touch, του iPad και του Apple TV.

Θα γίνει συγχρονισμός των λιστών αναπαραγωγής σε όλες τις συσκευές;
Ναι. Μόλις δημιουργήσεις, επεξεργαστείς ή διαγράψεις μια λίστα αναπαραγωγής στο Mac, στο PC, στο iPhone ή στο iPad, αυτές οι αλλαγές θα συγχρονιστούν σε όλες τις συσκευές στις οποίες έχεις ενεργοποιήσει το iTunes Match. Ωστόσο, οι λίστες αναπαραγωγής με βίντεο, οι φωνητικές σημειώσεις ή τα αρχεία PDF δεν θα συγχρονιστούν.

Το iTunes Match μεταδίδει τα τραγούδια μέσω ροής ή τα κατεβάζει;
Σε έναν υπολογιστή, τα τραγούδια που είναι αποθηκευμένα στο iCloud μεταδίδονται ασύρματα μέσω ροής κατά την αναπαραγωγή, αν και έχεις τη δυνατότητα να τα κατεβάσεις ανά πάσα στιγμή, κάνοντας κλικ στο κουμπί λήψης iCloud. Οι συσκευές iOS ξεκινούν την αναπαραγωγή των κομματιών κατά τη διάρκεια της λήψης τους και τα αποθηκεύουν ώστε να μπορείς να τα ακούσεις και αργότερα, ακόμα και αν δεν έχεις σύνδεση δικτύου. Το Apple TV μεταδίδει τα τραγούδια μόνο μέσω ροής.

Το iTunes Match θα κατεβάζει τα τραγούδια μέσω σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας στις συσκευές iOS;
Ναι. Άνοιξε το μενού Ρυθμίσεις > iTunes και App Store στη συσκευή σου. Ενεργοποίησε την επιλογή Χρήση Κινητού Δικτύου. Αν πάλι προτιμάς να τα κατεβάσεις μέσω Wi‑Fi, απενεργοποίησέ την.

Τι γίνεται στην περίπτωση που προσθέσω νέα μουσική στη βιβλιοθήκη μου; Το iTunes Match πρέπει να πραγματοποιήσει πάλι σάρωση;
Όχι. Το iTunes Match πραγματοποιεί αυτόματη σάρωση για περιεχόμενο, για να μην χρειάζεται να ασχολείσαι εσύ. Ωστόσο, μπορείς να κάνεις ανανέωση χρησιμοποιώντας την επιλογή Store > Ενημέρωση του iTunes Match στο iTunes.

Τι θα συμβεί αν δεν ανανεώσω τη συνδρομή μου μετά τον πρώτο χρόνο; Θα χάσω τα αναβαθμισμένα τραγούδια;
Όχι. Τα τραγούδια που έχεις αναβαθμίσει ή κατεβάσει ξανά, είναι απολύτως ασφαλή. Το μόνο πράγμα που θα χάσεις είναι ο κεντρικός χώρος αποθήκευσης -το iCloud δεν θα μεταδίδει μέσω ροής και δεν θα κατεβάζει τα αντιστοιχισμένα ή τα ανεβασμένα τραγούδια στις συσκευές σου.

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το iTunes Match;
Σε ένα Mac ή ένα PC, άνοιξε το iTunes και επίλεξε το στοιχείο Store > Ενεργοποίηση του iTunes Match. Στη συνέχεια, κάνε κλικ στην επιλογή Συνδρομή.
Σε μια συσκευή iOS, πήγαινε στην επιλογή Ρυθμίσεις > Μουσική > Συνδρομή στο iTunes Match και, στη συνέχεια, μπορείς να ανεβάσεις τη βιβλιοθήκη μουσικής σου από τον υπολογιστή σου.
Όταν το ανέβασμα των αρχείων ολοκληρωθεί, θα μπορείς να έχεις πρόσβαση στη βιβλιοθήκη μουσικής από τις συσκευές iOS μέσω της επιλογής Ρυθμίσεις > Μουσική > Ενεργοποίηση του iTunes Match. Για να ενεργοποιήσεις το iTunes Match στο Apple TV, πήγαινε στο μενού Μουσική > iCloud Library.

Το Apple ID που χρησιμοποιώ για το iTunes Match πρέπει να είναι λογαριασμός iCloud;
Όχι. Αν χρησιμοποιείς διαφορετικό Apple ID για τις αγορές, τότε αυτό το Apple ID θα λειτουργεί με το iTunes Match. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Apple ID που σχετίζεται με τα περισσότερα τραγούδια που έχεις αγοράσει.

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon