Το iTunes Store κυριαρχεί στις ψηφιακές λήψεις ταινιών και τηλεοπτικών σειρών

NPD

Η Apple συνεχίζει να κυριαρχεί στις ψηφιακές λήψεις ταινιών και τηλεοπτικών σειρών χάριν στο iTunes Store σύμφωνα με νέα έκθεση της NPD. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας για τις σειρές άγγιξε το 67 τοις εκατό το το 2012 με τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή, το Xbox Video, να καταλαμβάνει το 14 τοις εκατό της αγοράς.

Όσον αφορά τις ταινίες το ποσοστό της Apple φτάνει το 65 τοις εκατό με τις Amazon και Xbox Video να συγκεντρώνουν έκαστες από 10 τοις εκατό. Τα ποσοστά αυτά αναφέρονται στην αγορά του βίντεο για μόνιμη χρήση – EST (Electronic Sell-through).

npd-ivod-chart

Η κυριαρχία του iTunes Store αντικατοπτρίζεται και στο Internet Video-on-Demand (iVOD) με 45 τοις εκατό στις ενοικιάσεις ταινιών με την Amazon να ακολουθεί στο 18 τοις εκατό και την VUDU στο 15 τοις εκατό. «Η Apple έχει εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του iTunes, iOS και της δημοτικότητας των iPhone και iPad για να κυριαρχήσει στις ψηφιακές αγορές και ενοικιάσεις ταινιών και μουσικής», δήλωσε ο Russ Crupnick, εκπρόσωπος της NPD. «Παρόλο που έχουν εμφανιστεί άξιοι ανταγωνιστές κανείς άλλος δεν έχει μπορέσει να κυριαρχήσει σε τέτοιες βασικές κατηγορίες διασκέδασης για τόσο καιρό».

Το iTunes Store φαίνεται ότι τα πάει καλά και με την ικανοποίηση των καταναλωτών. 8 στους 10 πελάτες του iTunes video ανέφεραν ότι η εμπειρία τους ήταν εξαιρετική ή πολύ καλή (77 τοις εκατό), το 75 τοις εκατό ήταν ευχαριστημένοι με το επίπεδο των κυκλοφοριών ενώ το 73 τοις εκατό εξύμνησαν την επιλογή. «Οι πελάτες είναι αρκετά χαρούμενοι με το κατάστημα».

[via NPD]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook