Μετάβαση σε 24-bit μορφή στα τραγούδια του iTunes Store (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με δισκογραφικές εταιρείες για την αναβάθμιση της ποιότητας των τραγουδιών που διατίθενται μέσω του iTunes Store από 16-bit σε 24-bit

iTunes 10

H αναφορά υπογραμμίζει ότι τα τραγούδια αυτά μπορεί να διατίθενται έναντι premium αμοιβής μαζί με τα ήδη υπάρχοντα. Ωστόσο, υπάρχει η περίπτωση να απαιτείται σε πολλές περιπτώσεις νέο hardware για την υποστήριξη αυτού του προτύπου.

Τα περισσότερα Mac διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα, όπως και το iTunes αλλά οι περισσότερες φορητές συσκευές και υπολογιστές δεν υποστηρίζουν 24-bit audio. Σε αυτές τις συσκευές συμπεριλαμβάνονται και τα iPhone/iPod touch, κάτι που σημαίνει ότι η Apple θα πρέπει να κάνει και κάποιες επιπλέον αναβαθμίσεις στις μελλοντικές συσκευές.

Το iTunes Store της Apple αρχικά παρείχε τραγούδια σε 16-bit μορφή στα 128kbps προστατευμένα με DRM και αργότερα παρουσιάστηκαν τα iTunes Plus με κωδικοποίηση 256kbps και χωρίς DRM. Σήμερα, ολόκληρος ο κατάλογος του iTunes Store προσφέρεται με αυτή τη μορφή.

Μια πιθανή μετάβαση σε 24-bit μορφή θα προσέλκυε περισσότερους μουσικόφιλους ανεβάζοντας τις πωλήσεις των κομματιών.

[via]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook