Πρόβλημα με την αναβάθμιση του iWork/iLife; Δοκιμάστε να αλλάξετε γλώσσα!

iWork

Ως γνωστόν η Apple προχώρησε στην ολοκληρωτική αναβάθμιση της σουίτας iWork/iLife, δηλαδή των εφαρμογών Pages, Keynote, Numbers, iPhoto, iMovie και GarageBand, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω του Mac App Store φυσικά (νομίμως και …μη).

Έχουν υπάρξει, ωστόσο, παράπονα ότι ενώ οι εφαρμογές αυτές βρίσκονται εγκατεστημένες στον υπολογιστή δεν εμφανίζονται οι αναβαθμίσεις στο Mac App Store. Σε περίπτωση που η γλώσσα του συστήματός σας είναι στα Ελληνικά θα πρέπει να την αλλάξετε στα Αγγλικά ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την αναβάθμιση.

Αυτό γίνεται μέσα από το ->Προτιμήσεις Συστήματος->Γλώσσα και περιοχή. Εάν τα Αγγλικά δεν εμφανίζονται στη λίστα με τις προτιμώμενες γλώσσες θα πρέπει να τα προσθέσετε με το ‘+’. Όταν τα προσθέσετε απλά σύρτε τα στην κορυφή πάνω από τα Ελληνικά. Θα σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

change_language_mavericks

Όταν ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση ανοίξτε το Mac App Store και θα δείτε ότι πλέον εμφανίζονται κανονικά οι αναβαθμίσεις. Όταν ολοκληρωθούν μπορείτε να αλλάξετε ξανά τη γλώσσα στα Ελληνικά.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι χρήστες έχετε αγοράσει υπολογιστή Mac μετά την 1η Οκτωβρίου 2013 δικαιούστε δωρεάν τις εφαρμογές αυτές.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook