Οι πρώτες κριτικές του JOBS, ο Ashton Kutcher στο νοσοκομείο και τα σχόλια του Woz για την ταινία

jobs

Η προβολή της ταινίας JOBS με πρωταγωνιστή τον Ashton Kutcher πραγματοποιήθηκε κανονικά όπως ήταν προγραμματισμένο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Sundance (έχουμε ήδη δει ένα μικρό πρώτο απόσπασμα από την ταινία) και τα πρώτα reviews εμφανίζονται σχετικά θετικά.

Τα reviews

Το The Next Web βρήκε τις ερμηνείες συμπαθητικές και την ταινία σε γενικά πλαίσια καλή εκτός από ορισμένα σημεία που μάλλον οφείλονται στο χαμηλό budget. To The Verge βρήκε την ερμηνεία του Kutcher πειστική αν και η ταινία είχε κάποιες πρωτοβουλίες που δεν ανταποκρίνονταν στην ιστορική πραγματικότητα. Γενικότερα ήταν καλή αλλά κινήθηκε σε «ασφαλείς» διαδρομές χωρίς να προσπαθήσει να αποδώσει την «μεγαλύτερη εικόνα». Το CNET βρήκε την ταινία ρηχή χάνοντας το «δράμα» της ιστορικής πραγματικότητας εις βάρος μιας περισσότερο συναισθηματικής προσέγγισης.

Ashton Kutcher

Ο Ashton Kutcher απεκάλυψε ότι για την προετοιμασία του ρόλου ξεκίνησε μια δίαιτα μόνο με φρούτα -δίαιτα που ακολουθούσε και ο Steve Jobs- που τον οδήγησε στο νοσοκομείο με προβλήματα στο πάγκρεας. «Πήγα στο νοσοκομείο δύο μέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα», ανέφερε ο Kutcher. «Ήταν πραγματικά πολύ τρομακτικό …δεδομένων όλων». (σσ: ο Steve Jobs πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας)

Steve Wozniak

O συνιδρυτής της Apple δεν φαίνεται ιδιαίτερα χαρούμενος με την ταινία. Θεωρεί την ταινία ανακριβή αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ του είχε ζητηθεί να συνεισφέρει στην ταινία εκείνος το απέρριψε όταν διάβασε το προσχέδιο και θεώρησε ότι ήταν χάλια. Να σημειώσουμε ότι ο Woz, αντίθετα, θα συμμετέχει στην επίσημη ταινία για τον Steve Jobs με τον Aaron Sorkin.

«Διάβασα το σενάριο μέχρι εκεί που μπορούσα και ένιωσα ότι ήταν χάλια», ανέφερε ο Woz. Μάλιστα, ο Woz αποκαλύπτει κάποιες λεπτομέρειες που υπήρχαν στο προσχέδιο αλλά τελικά δεν συμπεριλήφθηκαν στην τελική έκδοση. «Το προσχέδιο είχε πράγματα όπως η προώθηση των ναρκωτικών με τρόπους που δεν ήταν αληθινοί. Για παράδειγμα, είχε τον Jobs να μου προσφέρει ναρκωτικά. Ποτέ δεν είδα τον Jobs να κάνει ναρκωτικά ούτε να μου προσφέρει. Εάν ποτέ συζητούσαμε για ναρκωτικά ήξερε ότι δεν τα έκανα αλλά βασικά δεν είχα πρόβλημα αφού έβγαινα με φίλους που τα έκαναν στο κολέγιο. Ειλικρινά, μιλούσαμε για τις δουλειές μας, την τεχνολογία και τέτοια».

JOBS

Η ταινία καλύπτει την περίοδο 1971 – 2000, δηλαδή περίπου την ίδια περίοδο που κάλυπτε και το Pirates of Silicon Valley, και την «θητεία» του Steve Jobs σε Apple, Pixar και NeXT. Παραγωγός είναι ο Mark Hulme και εκτός από τον Ashton Kutcher στον πρωταγωνιστικό ρόλο συμμετέχουν, επίσης, οι Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas, J.K. Simmons, και Matthew Modine. Η ταινία αναμένεται στους κινηματογράφους στις 19 Απριλίου.

Να σημειώσουμε ότι η ταινία JOBS δεν βασίζεται στην επίσημη βιογραφία που έγραψε ο Walter Isaacson. Μια δεύτερη ταινία είναι προγραμματισμένη και βασίζεται πάνω στο βιβλίο αυτό με τον Aaron Sorkin να έχει αναλάβει την τηλεοπτική του μεταφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες η ταινία αυτή θα αποτελείται από τρεις 30-λεπτες σκηνές που θα διαδραματίζονται σε πραγματικό χρόνο.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook