Το πρώτο project του Jony Ive στην Apple ήταν το MessagePad

MessagePad

Σύμφωνα με το βιβλίο του Leander Kahney ‘Jony Ive: The Genius Behind Apple’s Greatest Products’ το πρώτο project που είχε ανατεθεί στον Jony Ive στην Apple ήταν ο σχεδιασμός του MessagePad 110 που έτρεχε το περίφημο Newton OS.

Παρόλο που το όνομα του Ive ήρθε στο προσκήνιο ως ο άνθρωπος δίπλα στον Steve Jobs αξίζει να σημειωθεί ότι βρισκόταν στην Apple από το 1992, αρκετά χρόνια πριν επιστρέψει ο Jobs στην εταιρεία.

Για τον σχεδιασμό της συσκευής ο Ive επέμενε το καπάκι να ανοίγει προς τα πάνω και πίσω, όπως το σημειωματάριο ενός στενογράφου, ώστε να το καταλαβαίνουν όλοι. Το πενάκι στην κορυφή ήταν το σωστό μέρος για να γίνει η σύνδεση με το σπιράλ δέσιμο ενός σημειωματαρίου. Ο Ive πίστευε ότι το αρχικό Newton ήταν “ξένο” και για αυτό έκανε το MessagePad 110 πιο γνώριμο.

Μέσα σε δύο βδομάδες ο Ive μετέφερε τα σχέδια του σε μοντέλο από αφρολέξ, ο γρηγορότερος χρόνος που είχε δει ποτέ κανείς στην Apple, σύμφωνα πάντα με το βιβλίο. Για να διασφαλίσει κάθε λεπτομέρεια ο Ive έμενε σε ένα ξενοδοχείο στην Ταϊβάν δίπλα στο εργοστάσιο της Apple ξοδεύοντας πολύ χρόνο επιβλέποντας την κατασκευή του.

messagepad_packaging

Το MessagePad κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1994 κερδίζοντας αρκετά σχεδιαστικά βραβεία προτού ο Jobs «σκοτώσει» το προϊόν με την επιστροφή του.

[via TUAW]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook