Δικαστής δίνει εντολή να αποσυρθεί η ‘ανακριβής’ απολογία της Apple

apple

Πριν λίγο καιρό δικαστής στην Αγγλία διέταξε την Apple να δημοσιεύει απολογία προς την Samsung στην ιστοσελίδα της εξηγώντας ότι η σειρά Galaxy Tab δεν παραβιάζει κάποιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του iPad. H Apple συμμορφώθηκε στην εντολή του δικαστή και δημοσίευσε σημείωμα στην βρετανική ιστοσελίδα της.

Το σημείωμα, βέβαια, ήταν κάπως ειρωνικό αφού η αρχική απόφαση του δικαστή για την αιτία που το Galaxy Tab δεν βρέθηκε “ένοχο” ήταν ότι δεν ήταν τόσο “cool” όσο το iPad. Η Apple, φυσικά, εκμεταλλεύτηκε την αιτιολογία αυτή και με περίτεχνο τρόπο συνέταξε την “απολογία” της.

Ο δικαστής, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την κίνηση της Apple και διέταξε την εταιρεία να κατεβάσει την απολογία και να δημοσιεύσει μια ορθότερη μέσα σε 24 ώρες. «Τα έχω χαμένα που μια εταιρεία όπως η Apple θα έκανε κάτι τέτοιο. Πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση της εντολή», αναφέρει ο δικαστής.

Ο δικηγόρος της Apple δήλωσε σε ανακοίνωση ότι το σημείωμα «δεν έχει σκοπό να μας τιμωρήσει, δεν έχει σκοπό να μας ταπεινώσει. Ο μοναδικός σκοπός είναι να ξεδιαλύνει την εμπορική αβεβαιότητα».

[via Bloomberg]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook