Σύζυγος πρώην μηχανικού της Apple εξηγεί πώς η εταιρεία διασφαλίζει τη μυστικότητα στα προϊόντα της

Apple Secrecy

Σε συνέντευξη της στο Quora, η Kim Scheinberg, σύζυγος πρώην μηχανικού της Apple αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα ανέκδοτη ιστορία που παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο το πώς η εταιρεία διασφαλίζει τη μυστικότητα των προϊόντων της πριν από την κυκλοφορία τους:

“Το 2000 o σύζυγος μου (JK), ο οποίος εργαζόταν ήδη στην Apple για 13 χρόνια, θέλησε να μετακομίσουμε κοντά στους γονείς μας εξαιτίας του μόλις ενός έτους γιου μας. Για το λόγο αυτό ζήτησε να δουλέψει σε ένα ανεξάρτητο project και όχι στα πλαίσια κάποιας ομάδας.

Τον Ιούνιο του 2000, ο JK ζήτησε από την εταιρεία να εργαστεί πάνω σε μια Intel έκδοση του Mac OS X, κάτι το οποίο κι έγινε. Δεκαοχτώ μήνες αργότερα, είχε στην κατοχή του 6 PCs (3 στο γραφείο του και 3 στο σπίτι), όλα εκ ων οποίων έτρεχαν το λειτουργικό σύστημα της Apple. Όταν ο Bertrand Serlet είδε τη δουλειά του, του ζήτησε να κάνει το ίδιο και σε ένα Sony Vaio. Αμέσως επισκεφτήκαμε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και αγοράσαμε το ακριβότερο μοντέλο της σειράς. Λίγη ώρα αργότερα έτρεχε κι αυτό Mac OS X.

Το επόμενο κιόλας πρωί ο Steve Jobs επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Sony στην Ιαπωνία. Ο Bertrand κάλεσε επειγόντως τον JK να συζητήσουν και του εξήγησε ότι κανένας δεν θα έπρεπε να γνωρίζει το παραμικρό για το project. Ακόμα και το γραφείο του στο σπίτι μας έπρεπε να αναδιαμορφωθεί ώστε να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας της Apple.

Όταν ο JK τον ενημέρωσε ότι εγώ γνώριζα για το project (το οποίο μάλιστα είχα και ονομάσει), του είπε ότι θα έπρεπε να ξεχάσω τα πάντα και του απαγόρευσε, μάλιστα, να μου μιλήσει ξανά για αυτό μέχρι την επίσημη ανακοίνωσή του.”

[via Quora]