Απενεργοποιήστε το Resume κατά το κλείσιμο μιας εφαρμογής

Όπως είχαμε δει και σε προηγούμενο How-To υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσουμε μόνιμα τη νέα δυνατότητα του Lion να αποθηκεύει την τελευταία κατάσταση των εφαρμογών πριν το κλείσιμο.

Η λειτουργία αυτή μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις αλλά σε άλλες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Υπάρχει, όμως, τρόπος να απενεργοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα κατά το κλείσιμο της εκάστοτε εφαρμογής χωρίς να απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία αυτή γενικά.

Πολύ απλά κατά το κλείσιμο μιας εφαρμογής αντί για το cmd+Q πατάμε cmd+alt(option)+Q ή από τη menu bar επιλέγουμε <όνομα εφαρμογής>, πατάμε το alt(option) και επιλέγουμε το Quit and Discard Windows.

Κατά το επόμενο άνοιγμα της εφαρμογής θα επανέλθουμε στην αρχική κατάσταση. Τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να κάνουμε κάθε φορά που θα κλείνουμε μια εφαρμογή και δεν θέλουμε να αποθηκεύει την κατάστασή της.

Αντίστοιχα, εάν έχουμε απενεργοποιήσει από το System Preferences το Resume μπορούμε με cmd+alt+Q να ενεργοποιήσουμε το Resume για το επόμενο άνοιγμα της εφαρμογής.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook