Απενεργοποιήστε το Resume κατά το κλείσιμο του υπολογιστή

Θα έχετε παρατηρήσει ότι στο νέο Lion κατά το κλείσιμο του υπολογιστή εμφανίζεται το μήνυμα για άνοιγμα των παραθύρων κατά την επόμενη εκκίνηση του συστήματος.


Η επιλογή αυτή είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και αρκετοί το βρίσκουν ιδιαίτερα εκνευριστικό. Μπορείτε, ωστόσο, αρκετά απλά να απενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα.

Θα πρέπει να ανοίξουμε το Terminal και να δώσουμε την παρακάτω εντολή:

curl http://goo.gl/Z4EFC -L -s -o ~/fixlogin.sh && chmod +x ~/fixlogin.sh && sudo ~/fixlogin.sh ; rm ~/fixlogin.sh

Με αυτόν τον τρόπο θα κατέβει και θα εκτελεστεί ένα script από το διαδίκτυο στον υπολογιστή σας. Πλέον, κατά το κλείσιμο του υπολογιστή παρόλο που θα είναι τικαρισμένη η επιλογή για αυτόματο άνοιγμα των τελευταίων εφαρμογών δεν θα πραγματοποιείται τίποτα.

Εάν θέλετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη κατάσταση μπορείτε να απενεργοποιήσετε το script δίνοντας στο Terminal την εντολή:

sudo defaults delete com.apple.loginwindow LoginHook

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook