Νεότερα σχετικά με τις αγωγές της Lodsys για τα in-app purchases

lodsys

Θα θυμάστε από πέρσι την ιστορία της Lodsys, μιας εταιρείας που είχε ταλαιπωρήσει αρκετούς developers ζητώντας συμφωνίες αδειοδότησης ισχυριζόμενη ότι εφαρμογές παραβίαζαν πατέντες που κατείχε σχετικά με τη λειτουργία in-app purchase. Η Apple είχε παρενέβη στην υπόθεση αλλά έκτοτε δεν είχαμε νεότερα σχετικά με την υπόθεση.

Σήμερα, η Lodsys ανακοίνωσε ότι μία πατέντα-κλειδί στην υπόθεση κρίθηκε έγκυρη από δικαστήριο μετά από αίτηση της Google δυσκολεύοντας σημαντικά το έργο της Apple. Η εταιρεία από το Cupertino ισχυρίζεται ότι η αδειοδότηση που έχει λάβει από την Lodsys ισχύει και για τους developers που χρησιμοποιούν την τεχνολογία στις εφαρμογές τους. Η υπόθεση αναμένεται να διευθετηθεί στα δικαστήρια στις αρχές του 2013.

Εν τω μεταξύ η Lodsys έχει συνάψει συμφωνίες με πάνω από 150 developers εκ των οποίων το 80 τοις εκατό δεν ενεπλάκη σε νομικές δράσεις. Η εταιρεία έχει προσεγγίσει κυρίως μικρούς ανεξάρτητους developers αλλά και μεγαλύτερες, όπως η Rovio, EA και Atari δίνοντας προθεσμία 21 ημερών προτού κατατεθεί αγωγή εις βάρος τους.

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook