Το Mac App Store ανοίγει αύριο. Οι developers ανυπομονούν…

Αύριο, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, το Mac App Store ανοίγει επίσημα τις πύλες του και οι developers ανυπομονούν καθώς μία νέα ευκαιρία ξεδιπλώνεται για την διάθεση των εφαρμογών τους.

Mac App Store December Rumor

Με την έναρξή του, το Mac App Store θα είναι διαθέσιμο σε 90 χώρες περιλαμβάνοντας δωρεάν και μη εφαρμογές σε μια πληθώρα κατηγοριών, όπως Education, Games, Graphics & Design, Lifestyle, Productivity και Utilities.

Οι χρήστες ανυπομονούν για την έναρξη του Mac App store… το ίδιο φυσικά και οι developers!

Ο Markus Nigrin της Windmill Apps μας προυσιάζει σε ένα συνοπτικό πίνακα τις απόψεις 4 γνωστών iOS developers των οποίων οι εφαρμογές στο App store έχουν αγγίξει (συνολικά) τα 20 εκατομμύρια downloads.

Οι developers είναι οι Dave Frampton της Majic Jungle Software, Bryan Duke του Acceleroto, Matt Martel του Mundue και Craig Kemper της Little White Bear Studios και οι εφαρμογές που αναμένονται να εμφανιστούν στο Mac App store είναι οι Chopper 2 (Majic Jungle Software), Air Hockey (Acceleroto), ReMovem (Mundue) και Compression (Little White Bear Studios).

Οι ερωτήσεις του Markus ήταν οι εξής:

  1. Τι περιμένετε από την διάθεση των iOS εφαρμογών και των δικών σας ειδικότερα;
  2. Τι τιμή θα έχει η εφαρμογή κατά την είσοδο της στο Mac App store;
  3. Ποιά η άποψη σας για την διαδικασία ανάπτυξης της εφαρμογής;

Mac App store sneak peak

Αν και το δείγμα είναι πολύ μικρό (4 developers) είναι ευχάριστο ότι 3 από τους 4 ερωτηθέντες αποκάλυψαν ότι η τιμή διάθεσης της εφαρμογής τους θα παραμείνει η ίδια, όπως στο iOS App store.

Οι προσδοκίες των developers διαφέρουν σημαντικά, προφανώς λόγω της φύσης των εφαρμογών. Ο Dave και ο Matt αναμένουν ένα 10% των πωλήσεων του iOS App store για τα Chopper και ReMovem, ενώ ο Craig ελπίζει σε μία αύξηση 200% για το Compression σε σχέση με το iOS App store (!). Ο Bryan από την άλλη ελπίζει σε ένα μέγεθος πωλήσεων που αγγίζει τα 100.000 downloads, σε βάθος χρόνου, για το Air Hockey.

Όσον αφορά το κόστος αλλά και το χρόνο ανάπτυξης οι developers δηλώνουν ευχαριστημένοι καθώς η Apple έχει καταστήσει εύκολη την επαναχρησιμοποίηση μεγάλου μέρους του κώδικα από το iOS στα Mac apps. Ο μέσος χρόνος μεταφοράς της εφαρμογής από το iOS στο Mac App store ήταν λιγότερος από 4 εβδομάδες με το πληκτρολόγιο και την υποστήριξη HD να καταναλώνουν το μεγαλύτερου μέρος αυτού.

Περισότερα μπορείτε να διαβάσετε στο blog του Markus Nigrin.

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis