Κοινή χρήση αρχείων μεταξύ Mac και iPhone, iPad, iPod touch
up_icon
Applications OS X

Πληροφορίες για την Κοινή χρήση αρχείων σε iPhone, iPad και iPod touch

25 Ιουλίου 2016 Vasilis Ananiadis

Πληροφορίες για την Κοινή χρήση αρχείων σε iPhone, iPad και iPod touch

Μπορείτε να αντιγράψετε αρχεία από τον υπολογιστή στις εφαρμογές στη συσκευή iOS και αντίστροφα χρησιμοποιώντας την Κοινή χρήση αρχείων. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα έγγραφο στο Pages στο iPad και, στη συνέχεια, να το αντιγράψετε στον Mac ώστε να μπορείτε να το ανοίξετε στο Pages για OS X.

Αντί για την Κοινή χρήση αρχείων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές iCloud Drive, Handoff ή AirDrop για να διατηρήσετε τα έγγραφά σας ενημερωμένα σε όλες τις συσκευές σας.

Με το iCloud Drive μπορείτε να αποκτήσετε ασφαλή πρόσβαση σε όλα τα έγγραφά σας από το iPhone, το iPad, το iPod touch, τον Mac ή το PC. Ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, θα έχετε πάντα στη διάθεσή σας τα πιο ενημερωμένα έγγραφα τη στιγμή που τα χρειάζεστε.

Με το Handoff μπορείτε να ξεκινήσετε ένα έγγραφο, email ή μήνυμα σε μια συσκευή και να το συνεχίσετε σε μια άλλη συσκευή από εκεί που σταματήσατε. Το Handoff λειτουργεί με εφαρμογές της Apple, όπως οι εφαρμογές Mail, Safari, Χάρτες, Μηνύματα, Υπομνήσεις, Ημερολόγιο, Επαφές, Pages, Numbers και Keynote. Επίσης, είναι συμβατό με ορισμένες εφαρμογές τρίτων.

Με το AirDrop μπορείτε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τους ιστότοπους, τις τοποθεσίες σας και πολλά άλλα με άλλες συσκευές Apple που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Τι θα χρειαστείτε για την Κοινή χρήση αρχείων

  • Την πιο πρόσφατη έκδοση του iTunes.
  • Την πιο πρόσφατη έκδοση του OS X ή μια ενημερωμένη έκδοση των Windows 7 ή νεότερης έκδοσης.
  • Ένα iPhone, iPad ή iPod touch με την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS.
  • Μια εφαρμογή iOS που λειτουργεί με την Κοινή χρήση αρχείων.

Μάθετε ποιες εφαρμογές iOS υποστηρίζουν την κοινή χρήση αρχείων με τον υπολογιστή σας

  • Ανοίξτε το iTunes στον Mac ή το PC σας.
  • Συνδέστε το iPhone, iPad ή iPod touch στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB που συνοδεύει τη συσκευή σας.
  • Κάντε κλικ στη συσκευή σας στο iTunes

osx-elcapitan-itunes12-4-device-option

  • Στην αριστερή πλαϊνή στήλη, κάντε κλικ στις “Εφαρμογές”. Κατόπιν, πραγματοποιήστε κύλιση στην ενότητα “Κοινή χρήση αρχείων” στο κάτω μέρος της σελίδας.

elcapitan-itunes12-4-apps-file-sharing

  • Επιλέξτε μια εφαρμογή για να δείτε τα διαθέσιμα αρχεία για κοινή χρήση αυτής της εφαρμογής στη συσκευή σας. Εάν δεν εμφανίζεται η ενότητα “Κοινή χρήση αρχείων”, τότε η συσκευή σας δεν διαθέτει καμία εφαρμογή που να υποστηρίζει κοινή χρήση αρχείων.

el-capitan-itunes12-4-ios-app-keynote-document

Αντιγραφή αρχείων από τον υπολογιστή σας στην εφαρμογή iOS

  • Στο iTunes, επιλέξτε την εφαρμογή από τη λίστα στην ενότητα “Κοινή χρήση αρχείων”.
  • Μεταφέρετε και αποθέστε αρχεία από έναν φάκελο ή ένα παράθυρο στη λίστα εγγράφων, για να τα αντιγράψετε στη συσκευή σας.
    Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη” στη λίστα εγγράφων στο iTunes, να βρείτε το αρχείο ή τα αρχεία που θέλετε να αντιγράψετε από τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στην “Προσθήκη”. Το iTunes θα αντιγράψει αυτά τα αρχεία στην εφαρμογή της συσκευής σας. Επιλέξτε μόνο αρχεία που είναι συμβατά με την εφαρμογή. Ανατρέξτε στον οδηγό χρήσης της εφαρμογής για να μάθετε ποια είδη αρχείων είναι συμβατά.

el-capitan-itunes12-4-ios-app-keynote-document-add

Αντιγραφή αρχείων από μια εφαρμογή iOS στον υπολογιστή σας

  • Στο iTunes, επιλέξτε την εφαρμογή από τη λίστα στην ενότητα “Κοινή χρήση αρχείων”.
  • Μεταφέρετε και αποθέστε αρχεία από τη λίστα εγγράφων σε έναν φάκελο ή ένα παράθυρο του υπολογιστή σας για να τα αντιγράψετε στον υπολογιστή σας.
    Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το αρχείο ή τα αρχεία που θέλετε να αντιγράψετε στον υπολογιστή σας από τη λίστα εγγράφων και να κάνετε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση σε” και, κατόπιν να βρείτε το φάκελο στον υπολογιστή σας στον οποίο θέλετε να αντιγράψετε τα αρχεία και να κάνετε κλικ στην “Αποθήκευση σε”.

elcapitan-itunes12-4-apps-file-sharing-save-to-computer

Άνοιγμα κοινόχρηστων αρχείων

Στη συσκευή iOS, μπορείτε να ανοίξετε τα αρχεία από τον υπολογιστή σας με την εφαρμογή που επιλέξατε για την Κοινή χρήση αρχείων.

Δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία από άλλες εφαρμογές ή θέσεις στη συσκευή σας. Μπορείτε να δείτε τη λίστα αρχείων στην ενότητα “Κοινή χρήση αρχείων” στο iTunes όταν η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη με τον υπολογιστή σας.

Δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων από κοινόχρηστα αρχεία

Όταν το iCloud (ή το iTunes) δημιουργεί ένα εφεδρικό αντίγραφο της συσκευής σας, περιλαμβάνει και τα κοινόχρηστα αρχεία σας σε αυτό.

Όταν διαγράφετε μια εφαρμογή με κοινόχρηστα αρχεία από τη συσκευή iOS, διαγράφετε και τα κοινόχρηστα αρχεία από τη συσκευή και από το εφεδρικό αντίγραφο του iCloud ή του iTunes. Για να μη χάσετε τα κοινόχρηστα αρχεία, αντιγράψτε τα αρχεία στον υπολογιστή σας πριν διαγράψετε την εφαρμογή από τη συσκευή iOS.

Διαγραφή ενός κοινόχρηστου αρχείου από τη συσκευή iOS

Για να διαγράψετε ένα αρχείο που αντιγράψατε σε μια εφαρμογή iOS μέσω της Κοινής χρήσης αρχείων, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Ανοίξτε το iTunes στον Mac ή το PC σας.
  • Συνδέστε το iPhone, iPad ή iPod touch στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB που συνοδεύει τη συσκευή σας.
  • Επιλέξτε τη συσκευή σας στο iTunes.
  • Στην αριστερή πλαϊνή στήλη, κάντε κλικ στις “Εφαρμογές”. Κατόπιν, πραγματοποιήστε κύλιση στην ενότητα “Κοινή χρήση αρχείων”.
  • Επιλέξτε την εφαρμογή που περιέχει το αρχείο που θέλετε να διαγράψετε.
  • Επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να διαγράψετε στη λίστα εγγράφων και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο Delete στο πληκτρολόγιό σας.
  • Όταν το iTunes σάς ζητήσει επιβεβαίωση, κάντε κλικ στην επιλογή “Διαγραφή”.

el-capitan-itunes12-4-document-delete

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon