Σταθερές οι πωλήσεις Mac τον Ιούλιο, ετήσια μείωση 5% για το τρίμηνο Σεπτεμβρίου (;)

MacBook Pro

Νέα έκθεση από την Piper Jaffray και τον αναλυτή Gene Munster με βάση στοιχεία της NPD υποδηλώνει ότι οι πωλήσεις Mac υπολογιστούν συνεχίζουν την στάσιμη πορεία τους για τον Ιούλιο σημειώνοντας 5 τοις εκατό μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά για το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου.

Ο Munster επισημαίνει τον ολοένα και μικρότερο αντίκτυπο που έχει το τμήμα Mac υπολογιστών στα οικονομικά της Apple ιδιαίτερα σε σχέση με τα iPhone και iPad καταλαμβάνοντας μόλις το 15 τοις εκατό των συνολικών εσόδων της εταιρείας. «Γενικότερα, θεωρούμε ότι τα δεδομένα του Ιουλίου αντιπροσωπεύουν μια ουδέτερη με ελαφρώς θετική τάση, δεδομένης της αναβάθμιση των MacBook τον Ιούνιο», αναφέρει ο Munster. «Παραμένουμε συνεπείς με την εκτίμηση μας για 5% μείωση στις ετήσιες πωλήσεις Mac για το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου».

Το προηγούμενο τρίμηνο που τελείωσε στις 29 Ιουνίου του 2013 η Apple κατάφερε να πουλήσει 3.8 εκατομμύρια Mac σε σχέση με τα 4 εκατομμύρια της ίδιας περσινής περιόδου. Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω διάγραμμα τις πωλήσεις Mac για τα τελευταία 11 τρίμηνα (τα τελευταία τρία τρίμηνα η Apple δεν δημοσιοποιεί πλέον στοιχεία για τις πωλήσεις Mac ανά κατηγορία Desktop και Portables):

q3_2013_mac_sales

 [via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook