Τέλος εποχής για το MacBook Pro 17″ μέσα στο 2012(;)

MacBook Pro 17"

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του αναλυτή Ming-Chi Kuo της KGI Securities, μέσα στο 2012 η Apple πρόκειται να σταματήσει την παραγωγή του 17-ιντσου MacBook Pro και να επικεντρωθεί σε νέα ελαφριά μοντέλα τύπου Air.

O δημοφιλής αναλυτής κάνει επίσης λόγο για ένα νέο entry-level MacBook που θα δούμε στις αρχές του δεύτερου εξαμήνου και το οποίο θα συνδυάζει χαρακτηριστικά απόδοσης και φορητότητας από τις σειρές MacBook Pro και Air.

Τέλος, ο Ming-Chi Kuo προβλέπει ότι οι πωλήσεις της Apple θα γνωρίσουν πολύ μεγάλη άνοδο κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Όπως αναφέρει, σημαντικότατο ρόλο θα παίξουν ο ερχομός του Mountain Lion, οι επεξεργαστές Ivy Bridge και το εκπτωτικό πρόγραμμα back-to-school. Αν οι προβλέψεις του βγούν αληθινές, οι πωλήσεις των σειρών Mac κατά το δεύτερο τρίμηνο θα πρέπει να ανέλθουν στα 5.32 εκατομμύρια.

Στο μεταξύ, το τελευταίο διάστημα ακούγονται έντονες φήμες για Retina οθόνη ανάλυσης 2880×1800 στο επόμενο MacBook Pro 15″, κάτι το οποίο ενδέχεται να απαλύνει τον πόνο στους δυσαρεστημένους από την απόσυρση(;) του μεγαλύτερου μοντέλου της σειράς.

via Slashgear